Biltorvet.dk bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og målrette annoncer. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere her
OK

Blogindlæg

En RS6 lidt ud over det sædvanlige

Audi RS6 er lidt af et monster i forklædning. Den ser ikke ud af meget, men det er synsbedrag, for når først speederen trædes i bund, så er det de færreste, som kan følge med. De 0-100 km/t er klaret på lige under fire sekunder, og de 560 hestekræfter i den 4,0 liters V8 TFSI motor leverer intet mindre end formidabelt. Det er der som sådan intet nyt i, og Audi RS6"s fortræffeligheder har der været skrevet en masse om. Det skal dog ikke afholde os fra at sætte lidt fokus, på en Audi RS6 som skiller sig en smule ud, og som i øjeblikket er til salg på biltorvet.dk.

DR1 vil nedbryde fordomme om brugtvognsbranchen

Brugtvognsbranchen har til tider haft et lidt blakket ry, hvilket også har ført til omtale af forskellig art i diverse medier. Nu har DR1 igen fokus på branchen, men vinklen er denne gang en lidt anden, da kanalen ønsker at følge en række unge mennesker i branchen for at fortælle de virkelige historier og nedbryde en række af de fordomme, som folk måske har. Derfor har DR1 lavet nedenstående opslag.

Byder fremtiden på en kørende smartphone?

Der er nok ikke mange, som er i tvivl om, at måden vi transporteres rundt i bil i, er inde i en rivende udvikling. Selvkørende biler forventes introduceret inden for de kommende år, og traditionelle brændstoftyper, som benzin og diesel har igennem de senere år fået hård konkurrence fra blandt andet elbiler, hvor især Tesla har haft succes. Netop Tesla lykkedes med en super kombination af rækkevidde, køreegenskaber og design, men det er langt fra sikkert, at Tesla også er førende om nogle år. En trussel kunne blandt andet komme fra en vanvittig kinesisk elbil. Bilen hedder LeSEE, og er indtil videre er en konceptbil, der blev præsenteret på motorshowet i Beijing, hvilket blandt andet eb.dk har skrevet om.

En italiensk klassiker

Ferrari 308 GTS er lidt af en klassiker, og det er en af de modeller, som i disse år bliver mere og mere værd. Bilen blev produceret i perioden fra 1975-1985, og den afløste Dino 246 GT og blev afløst af Ferrari 328. Hverken efterfølgeren eller Dino 246 GT har opnået samme kult status, som netop Ferrari 308 GTS, og netop en yderst velholdt Ferrari 308 GTS, kan du nu finde på biltorvet.dk

Volkswagen tilbage på toppen

Vi har tidligere skrevet om, at Volkswagen tabte lidt terræn i forhold til salget på biltorvet.dk, hvilket du kan læse mere om her. Den tyske gigant har dog gjort et flot comeback, og hvis man kigger isoleret på salget i april måned på biltorvet.dk, så er det endnu en gang en Volkswagen model, som er kørt ind på førstepladsen.

De små biler bliver mere og mere populære på brugtbilsmarkedet

Der er generelt rigtig positive tendenser i forhold til salget af biler på biltorvet.dk, som er landets største portal for salg af nyere brugte biler. Antallet af solgte biler er stigende, hvis man kigger på årets første fire måneder og sammenligner med samme periode de foregående år. Det er især to segmenter, som er forklaringen på stigningen, mens to normalt meget populære segmenter trækker i den anden retning.

Har vi set den sidste snyde-skandale i bilbranchen ?

Bilbranchens image får i disse dage gevaldige skræmmer, i takt med at flere og flere bilproducenter bliver afsløret i at have snydt i forhold til, hvor meget deres biler forurener. Det hele begyndte jo sidste år, hvor Volkswagen skandalen pludselig rullede og rystede hele bilbranchen. Allerede den gang blev der visket lidt i krogene omkring, at Volkswagen formentlig ikke var den eneste fabrikant, der havde fusket, og det har altså nu i høj grad vist sig at være rigtigt. Bilbranchen er åbenbart gennemsyret af en syg snyde-kultur, som vi endnu ikke kender omfanget af.

Historisk og rå

Jeep har en lang og gloværdig historie, og i dag er det især modeller som Renegade og Cherokee, som triller rundt på landevejene. Hvis vi kigger lidt mere historisk på det, så er det dog en række af CJ modeller, som symboliserede Jeep, især ude i den store verden. Jeep introducerede den første CJ model til de private købere i kølvandet på Anden Verdenskrig, og i efterkrigstiden og frem til midten af 1980"erne kom der en lang række af forskellige CJ-modeller på markedet. 

Peugeot 208 i femte gear

Tendensen var allerede tydelig sidste år. VW up" titel som den mest solgte bil i Danmark var gevaldigt truet, men den lille tysker holdt lige nøjagtigt fast i topplaceringen. Der blev dog ifølge bilstatistik.dk kun solgt 10 eksemplar flere af den lille tysker, end der gjorde af den nærmeste konkurrent. Helt præcist så blev der solgt 7955 styk af VW up, mens Peugeot 208 med et salg på 7945 pressede gevaldigt på. VW up har dermed været den mest solgte model i Danmark i både 2012, 2013, 2014 og 2015, men der er ikke meget, som tyder på, at den bliver det i 2016.

En bil med et kongeligt tvist

Det er ikke hver dag, man har mulighed for at føle sig bare en smule kongelig, når man sætter sig ud i sin bil, men den mulighed har du nu. I hvert fald hvis du har masser af plads i budgettet til en ny bil. For 1.480.000 kroner kan du nemlig nu på biltorvet.dk købe en helt speciel Bentley. Der er tale om en Bentley Continental Convertible fra 1991, som egentlig blev bestilt hjem til Danmark med et helt særligt formål. Farven er King of Denmark Blue, og det afslører måske formålet med den luksuriøse cabriolet meget godt. Den var nemlig bestilt hjem til det danske kongehus, som har en forkærlighed for netop Bentley.

Vil du overnatte i en vaskehal eller på værkstedet?

Dette blogindlæg skiller sig en del ud fra dem, vi normalt bringer. For hvor vi typisk skriver om biler, så vil dette blogindlæg omhandle et hotel. Tilmed et hotel i Tyskland. Det lyder måske knapt så interessant, men bare rolig, selvom temaet er et hotel, så dufter det i høj grad stadig af olie og benzin. Hotellet er nemlig ikke et normalt hotel, men et hotel for bilfanatikere. Alene navnet på hotellet lægger ligesom stilen - V8 hotel. Ja det dufter allerede af motor og mekanik, og det er der da heldigvis også en masse af.

Skal din bil ligne guacamole?

Der er sket rigtig meget siden dengang, hvor man kun kunne købe sin Ford i farven sort. Det hele begyndte egentlig tilbage i 1950"erne, hvor man pludselig kunne købe sin eksempelvis Aston Martin i British Racing Green, som ellers var forbeholdt racerbiler. Herefter fik især de italienske bilmærker, med Ferrari i spidsen, rød som signaturfarve, og siden er der sket rigtig meget på farvefronten. Faktisk så meget, at der på biltorvet.dk er opgjort mere end 6000 forskellige navne på farver, hvoraf mange selvfølgelig dækker over den samme farve. 

SUV segmentet er hot

SUV klassen har levet en omtumlet tilværelse, siden SUV modellerne blev voldsomt populære tilbage i slutningen af 1990"erne og frem til midten af 00"erne. Herefter faldt salget drastisk, hvilket især nok skal tilskrives finanskrisen og de stigende oliepriser. Frem for de større SUV"ere så begyndte de danske bilkøbere i stedet at købe de små mikrobiler. De var billigere og kørte væsentlig længere på literen. Der er stadig godt gang i salget af mikrobiler, men SUV segmentet har i den grad fået et comeback.

Der sælges flere brugte biler

Brugtbilsmarkedet er en forholdsvis stabil størrelse, hvor salget af brugte biler ligger stabilt. Ser man på salget de seneste fem år, så har det ifølge bilstatistik.dk varieret fra 207.581 i 2013 til 224.459 sidste år. 2015 var altså et godt år på brugtbilsmarkedet, og hvis man kigger på salget i de første tre måneder af 2016, så tyder det umiddelbart på, at det nuværende år kan blive en smule bedre. I hvert fald hvis man tager udgangspunkt i salget på biltorvet.dk. Her er salget nemlig steget i løbet af de første tre måneder af 2016 i forhold til samme periode året før.

Mere kult end kanon

Lada Niva har aldrig vundet priser for sine køreegenskaber eller sit nyskabende design, ligesom køreegenskaberne heller aldrig har imponeret synderligt. I hvert fald ikke på en flad og jævn dansk asfalteret landevej, og det er nu en gang dem, vi har flest af. Om det er grunden til, at der ikke længere sælges nye ladaer i Danmark er uvist, men faktum er, at den danske import af Lada stoppede tilbage i 2010, efter at der kun var solgt to biler på tre år. Langt fra det niveau salget af Lada lå på i 1970"erne og 1980"erne, hvor det var på sit højeste. Derfor er det altså på brugtbilsmarkedet, man nu skal finde sin Lada, hvis man er interesseret i et russisk klenodie. Der kan man blandt andet finde denne brugte Lada Niva. Det er ikke en kanonbil, men nærmere en kultbil.

Tesla vil være folkelig

Man kunne måske godt tro, at der var tale om en aprilsnar, men den skulle nu være god nok. Grundlæggeren af Tesla, Elon Musk, præsenterede nemlig natten til den 1. april den nye Tesla, Tesla 3. En bil som for alvor skal gøre Tesla folkelig, da der suverænt er tale om den billigste Tesla model nogensinde, med en forventet startpris på cirka 35.000 dollars (cirka 230.000 kroner). Hvad prisen bliver i Danmark, er det endnu for tidligt at sige noget om, da Tesla 3 først forventes til salg her i landet i 2018, men en pris på cirka 500.000 kroner virker ikke helt urealistisk.

Vilde politibiler

Vi har hørt historierne om politiet i Dubai, som er yderst velkørende i alt fra Bugatti Veyron til McLaren 12c. Det er dog ikke kun i Dubai, at politiet kører i andet end Ford Mondeo og VW Passat. For i delstaten Victoria i det sydlige Australien kan man nu møde politiet i en voldsom Mercedes-Benz. Nærmere bestemt en Mercedes-Benz Coupé GLE63 AMG, en bil vi også med stor begejstring har testet på biltorvet.dk, dog i den lidt kraftigere version GLE63 AMG S, som du kan læse og se mere til her.

Magnussen i gult fra start

Hvis det var cykelløb Kevin Magnussen brillerede i, så har han fået en rigtig god start på den nye sæson. Han ville i hvert fald indtage den gule førertrøje før årets løb i Australien på søndag. Nu er det dog en væsentlig hurtigere disciplin han gør sig i, og derfor har den gule farve heller ikke helt den samme betydning. Det bliver dog ikke svært at spotte Kevin Magnussens Renault racer, når startskuddet lyder til årets første Formel 1 løb i Melbourne. Renault har nemlig afsløret farvesammensætningen, og Kevin Magnussen og kollegaen Jolyon Palmer kommer til at slide asfalten i en gul og sort Formel 1 racer. 

Billig eller dyr luksus

Audi A8 er lig med luksus, og det har den været siden introduktionen tilbage i 1994. Med introduktionen af Audi A8 meldte Audi for alvor sin ankomst i klassen for luksusbiler, og der har den så befundet sig siden. Luksus er som reglen også lig med mange penge, og det er selvfølgelig også tilfældet med Audi A8, men hvis man er villig til at køre i en lidt ældre version, så kan man faktisk sagtens få følelsen af tysk luksus til en fornuftig pris. Der findes nemlig stadig eksemplar af den første generation af Audi A8 på brugtbilsmarkedet, og de er af gode grunde lidt længere nede i pris. Faktisk til under 100.000 kroner, hvilket du kan se her.

Slået men alligevel på vej frem

VW Up har været en kæmpe salgssucces for den tyske bilgigant fra Wolfsburg, siden den blev introduceret på det danske marked tilbage i foråret 2012. Den har hvert år siden været den mest solgte bilmodel i Danmark, og hvis man kigger på salget af nye biler de to første måneder af 2016, så er den lille populære VW Up stadig med helt fremme, men den er ikke helt i top. Peugeot 208 er nemlig stukket af i toppen af salgslisten, men der har også været ret gode leasing tilbud på netop Peugeot 208 i begyndelsen af 2016, og deri kan en del af forklaringen ligge. Det bliver dog spændende at se, hvordan dysten arter sig, når der efter planen kommer en faceliftet version af VW Up til efteråret.

To populære tyskere er blevet overhalet

VW Golf har traditionen tro været lidt af en favorit på brugtbilsmarkedet, hvor den ofte har været den mest solgte model. Det var den således også i løbet af de to første måneder af 2015, og den holdt placeringen året ud. Der er dog tilsyneladende nye tendenser på brugtbilsmarkedet her i 2016, hvor VW Golf i løbet af januar og februar er blevet overhalet af flere andre modeller. 

Er replica cool eller uncool?

Det er ikke til at se det, hvis ikke lige man ved det. Vi tænker selvfølgelig på fænomenet replica, hvor især dyre og klassiske biler efterlignes, så de ligner til forveksling, og det som menig mand ikke er nemt at se forskel.  En replica kan være bygget op omkring en helt anden bil, og behøver ikke indeholde en eneste original del i modsætning til en rekonstruktion, som skal være bygget af minimum 80 procent originale dele. En replica kan med andre ord være en forholdsvis billig vej til noget, der ligner en klassisk luksusbil, men er det egentlig ok? Det skal vi ikke gøre os til dommer over, men vi vil meget gerne høre din holdning. Vi har i stedet fundet tre eksempler på Porsche replicaer, der er til salg på biltorvet.dk.

Første skud i tretrinsraketten

For alle os bilfanatikere så er der noget at se frem til i denne uge. Ikke nok med at det officielt bliver forår, så sker der også noget yderst interessant på bilfronten. Det er nemlig tid til årets første af de tre store internationale biludstillinger. Den 3. marts åbnes dørene for publikum på Genéve International Motor Show 2016, hvor der vil være spækket med bilnyheder. Der er traditionen tro et væld af små og store bilnyheder, og det er bestemt ikke dem alle, som er relevante i en dansk kontekst, men der er også mange, som er.

Ved du hvad vejskiltene betyder?

Vi har nok alle hørt kommentarerne om, at kvinder kører dårligere end mænd, og at de ikke kender trafikreglerne. Hvorvidt det er sandt, at kvinder er dårligere trafikanter, skal vi ikke afgøre, men der er nok ingen tvivl om, at der er mange både kvinder og mænd, som ikke har helt styr på trafikreglerne og vejskiltene 

Ville du vælge Bugatti eller Koeingsegg hvis de begge holdt i garagen?

Vi er selvfølgelig glade for biler på Biltorvet, og det er biler i alle afskygninger lige fra den lille minibil til den store luksusflyder. Det gælder også de vilde og dyre biler, som vi almindelige danskere aldrig kommer i nærheden af at få råd til. Derfor kan man jo godt lade sig fascinere og drømme sig lidt væk, når man læser om alle de vilde biler, nogle af dem med fyldte bankbøger kører rundt i. En af dem er fodboldspilleren Cristiano Ronaldo, der bestemt ikke lider økonomisk nød, og nogle af alle pengene bruger han tilsyneladende på fede biler. 

Lir til dem med benzin i blodet

Der er mere end 40.000 biler til salg på biltorvet.dk, og nogle er selvfølgelig mere sjældne end andre. Der er eksempelvis mere end 800 VW Golf til salg, mens der af nedenstående kun er et enkelt eksemplar. Vi har nemlig fundet tre forskellige racerbiler, som alle tre er klar til race. Det er lige fra en Porsche 911 til en Ford Escort. Fælles for alle tre biler er, at de alle har nogle år bag sig, men de kan stadig gøre sig gældende på racerbanen, og der skulle nok være noget for alle dem med lidt ekstra benzin i blodet.

Én uge der er værd at huske

Vi har aldrig tidligere haft fokus på en uge og lavet et tilbageblik på ugen, der gik, men én gang skal jo værre den første, og det er så nu. Vi vil dog på ingen måde gennemgå ugen minutiøst, men i stedet holde fokus på to særlige nyheder. Nyheder som virkelig vakte glæde hos alle os, der går op i biler, og alt hvad der har med biler at gøre. For sidste uge var ugen, hvor det endelig blev bekræftet, at vi i den kommende sæson har en dansker bag rattet i en Formel 1 bil, og det er selvfølgelig Kevin Magnussen. Ikke nok med det så var det også ugen, hvor det kom frem at en af de mest ikoniske biler fra filmverdenen igen vil blive sat i produktion, da Delorean Motor Co. meldte ud, at de igen vil producere den legendariske DeLorean DMC 12, der blev udødeliggjort i "Tilbage til fremtiden" filmene. 

Tata ramt af virus

Så er den gal igen. Det er ikke nogen nem opgave, når bilfabrikanterne skal finde på navne til deres nye bilmodeller. Vi har i et tidligere blogindlæg skrevet om en masse historiske eksempler på uheldig navngivning. Tilbage i 1980"erne kunne man i de spansktalende lande i en kort periode køre rundt i en Mitsubishi mastuberation, mens det var ganske tæt på, at svenskerne havde fået mulighed for at køre i en Honda opkaldt efter det kvindelige kønsorgan, nemlig Fitta. Honda indså dog svipseren i tide, og i stedet fik vi Honda Jazz. Der er masser af andre eksempler, som du kan læse mere om her

Tre smukke nedslagspunkter

Bildesign er ikke til at spøge med. Det deler altid vandene, og vi har tidligere i vores blog blandt andet beskæftigede os med eksempler på design, som er alt andet end vellykket, hvilket du kan læse mere om her. Vi har også skrevet om eksempler på mere vellykket design, blandt andet i forhold til smukke stationcars, hvilket du kan læse mere om her

Tre gode biler til de mange singler i byerne

Der har de seneste år været en klar tendens i udviklingen blandt de voksne danskere, der bliver flere og flere singler. Det nærmer sig 40 procent af de voksne danskere, som i dag er enlige, og af dem bor cirka 75 procent alene, skriver Danmarks Statistik. Det er altså rigtig mange voksne danskere, som bor alene, og af dem bor en stor procentdel også i landets største byer. Derfor har vi sammen med uafhængige bilkonsulent Christian Levesen fundet tre gode biler på biltorvet.dk, der lever op til følgende krav. En bil til under 125.000 kroner, som skal være nem og praktisk i byen, men som også skal kunne køre de længere distancer. Altså en fleksibel bil, der eksempelvis er en oplagt mulighed for de mange singler i byerne, som også har et kørselsbehov.

Masser af bilnyheder i 2016

2015 var et rekordernes år på mange områder inden for bilbranchen. Aldrig tidligere er der blevet solgt så mange nye biler i løbet af et kalenderår i Danmark, som det var tilfældet i 2015. Det væltede desuden frem med bilnyheder, da 2015 bød på over 110 forskellige nyheder lige fra helt nye modeller til små facelift. Hvorvidt 2016 bliver endnu et rekordår i forhold til salget af biler må tiden vise, men når det drejer sig om bilnyheder, så bliver der endnu en gang rigtig godt gang i den i løbet af 2016, som i følge MotorMagasinets oversigt byder på 113 små og store bilnyheder.

Danskernes favoritter del 2

Vi beskæftigede os i det seneste blogindlæg med segmenterne fra A til E, så nu er det tid til at kigge nærmere på de rigtig dyre luksusbiler, MPV"ere, segmentet for sportsvogne og cabrioleter, samt det voksende segment for SUV"ere. Vi begynder med de store luksusbiler i F segmentet.

Her er danskernes favoritbiler på brugtbilsmarkedet

Der sælges rigtig mange biler på brugtbilsmarkedet i Danmark. Hvor mange kommer lidt an på, hvad man inddrager, når man snakker om salget af brugte biler, men i 2015 har der været sat ny rekord, hvad angår antallet af handler på brugtbilsmarkedet, som rundede 560.000, hvis man inddrager alle de gange en bil har skiftet ejer. På Biltorvet satte antallet af solgte biler også rekord i 2015, men hvad er det så for biler, danskerne har købt? Det har vi kigget lidt nærmere på i de enkelte segmenter. Vi begynder med segmenterne fra A til E, altså fra de helt små mikrobiler til de noget større biler i premium segmentet. 

Tysk dominans på brugtbilsmarkedet

2015 var på bilfronten totalt domineret af VW skandalen, som uden tvivl var den altoverskyggende begivenheden inden for bilbranchen. En begivenhed som har kostet Volkswagen dyrt på det amerikanske marked, hvor salget i december faldt med hele 19 procent i forhold til samme periode året før. Set over hele året, så måtte Volkswagen konstatere et fald i salget på fem procent i forhold til salget i 2014. En konsekvens som ikke har udmøntet sig på det danske marked, hvor antallet af solgte AudiSkoda og Volkswagen var marginalt mindre de tre sidste måneder af 2015 i forhold til samme periode året før. Så på nybilsmarkedet har Volkswagen altså tilsyneladende reddet stormen af på det danske marked.

2015 blev et rekordår

Der var travlt rundt omkring hos de danske bilforhandlere i 2015, for aldrig tidligere er så mange nye biler trillet over kantstenen og ud på vejene. 2015 blev nemlig et nyt rekordår, hvad angår salget af nye biler, da der for første gang blev solgt over 200.000 nye biler i Danmark i løbet af et kalenderår.  Helt præcist så blev der ifølge tal fra De Danske Bilimportører købt 207.717 nye biler i Danmark sidste år, hvilket er lig med 569 biler om dagen. 

2015 er fyldt med bilnyheder

Selvom 2015 endnu ikke er helt overstået, så kan man stadig godt kaste et blik tilbage på året, hvor der virkelig har været gang i den på bilfronten. 2015 bliver på mange måder ikke et år, som bliver glemt lige med det samme. Det er klart, at VW skandalen umiddelbart fylder mest i erindringen om 2015, og det vil nok være den begivenhed, man vil nævne, hvis man skulle pege på én ting fra bilåret 2015. Det er ganske forståeligt, for der er tale om en af de største skandaler nogensinde i bilindustrien. Volkswagen har dog også markeret sig på andre områder, da der er kommet hele seks nye biler fra fabrikanten i Wolfsburg i år. Netop antallet af bilnyheder er en anden begivenhed, som året 2015 bør huskes for, for aldrig tidligere har der været så mange i løbet af et kalenderår. I følge MotorMagasinet så er der kommet hele 118 nyheder i løbet af 2015, og Volkswagen er langt fra den fabrikant, der har præsenteret flest nyheder.

Stor stigning i salget af luksusbiler i F-segmentet

Det såkaldte F-segment er bestemt ikke det segment, der bliver solgt flest biler i hos de danske bilforhandlere. Det skyldes selvfølgelig, at segmentet indeholder premium luksusbiler, der koster langt mere end, hvad en gennemsnitlig dansker tjener om året. Det er segmentet, der præges af biler som Audi A8, Porsche Panamera og Mercedes-Benz CLS. Biler der for mange er drømmebiler, og som netop er noget, man drømmer om uden at komme i nærheden af. I hvert fald, hvis bilen skal købes som ny. For der er selvfølgelig også den mulighed, at man kan købe sin luksusbil som brugt, og der har netop på biltorvet.dk været en markant stigning i antallet af solgte biler i F-segmentet i løbet af de første 11 måneder af 2015 i forhold til den samme periode året før.

Fartdjævlen Ford Focus RS

Ved første øjekast ser den ser egentlig ikke ud af det noget særligt den lille mellemklassebil Ford Focus RS, men man skal bestemt ikke lade sig snyde, og kigger man lidt nærmere, så kan man godt se, at det nok ikke er en helt almindelig bil. Bagtil er det især hækspoileren og det dobbelte udstødningsrør, der skiller sig ud, mens fronten er karakteriseret af et dybt vind-skørt og en iøjnefaldende trapezformet grill. 

Toyota er verdens mest værdifulde bilmærke

Året går snart på hæld, og så er det traditionelt tid til diverse statistikker, kåringer og så videre. En af de mere interessante er netop blevet offentliggjort af den internationale konsulentvirksomhed Interbrand, som har undersøgt, hvilket brands, som er de mest værdifulde på verdensplan. Der er ingen bilmærker i top fem, hvor Apple og Google skiller sig ud i toppen som henholdsvis nummer et og nummer to, efterfulgt af Coca Cola, Microsoft og IBM. Herefter kører Toyota dog direkte ind på en sjetteplads, som det suverænt mest værdifulde bilmærke.

VW Golf er stadig duksen

Der er nok ingen tvivl om, at når man kigger tilbage på 2015 med fokus på bilbranchen, så er det Volkswagen skandalen, de fleste vil huske. Der er dog heldigvis også andre og langt mere positive historier at fortælle fra bilverdenen. Der er meget, som tyder på, at salget af nye biler sætter nye rekorder, og på brugtbilsmarkedet er salget også stabilt med en lille stigning. Der er således i de første 11 måneder af 2015 solgt 4% flere biler på biltorvet.dk i forhold til samme periode året før. 

SUV på luksusklasse

SUV segmentet er voksende, og langt de fleste bilmærker har efterhånden én eller to SUV modeller i programmet. Det gælder nu også Bentley, som netop har løftet sløret for en ekstrem luksus SUV kaldet Bentley Bentayga. Et stort prestigeprojekt for den britiske bilproducent, som har brugt i omegnen af ni milliarder kroner på at udvikle den nye SUV. Der er da også tale om en bil ud over det sædvanlige, hvilket en motor med 600 hestekræfter, en acceleration fra 0-100 km/t på 4,1 sekunder og en topfart på 301 km/t vidner meget godt om. Netop topfarten på 301 km/t er vigtig for Bentley, da det er med til at sikre den nye Bentayga titlen som verdens hurtigste SUV. En titel Porsche Cayenne Turbo S tidligere havde med en topfart på 300 km/t. Prisen for den nye Bentley forventes dog også at begynde på over 3.000.000 kroner, så det bliver ikke en bil, man møder på daglig basis på de danske veje. I stedet kan den nye Bentley Bentayga skrive sig ind i rækken af nyere luksus SUV"er de fleste danskere kun kan drømme om. Vi har fundet to andre eksemplar på biltorvet.dk, men listen er selvfølgelig noget længere.

Favoritsejr til Opel

2016 står i Opel Astras tegn. Den lille mellemklasse bil kan i hvert fald bryste sig af titlen som årets bil i Danmark hele næste år. Ikke overraskende var det nemlig Opel Astra, som i sidste uge blev kåret til årets bil i Danmark, da motorjournalisternes klub skulle finde vinderen i blandt de fem biler, som udgjorde finalefeltet. Den lille tysker var nemlig den helt store favorit før afstemningen, hvor konkurrenterne var Audi A4Volvo XC90Jaguar XE og Mazda CX-3.

En Range Rover med en særlig historie

Vi kan lige så sige det, som det er, bilen er desværre ikke til salg på biltorvet.dk Hvis det var tilfældet, så vil de danske afgifter også have placeret bilen i et lidt andet prisleje, end hvad den kan erhverves for i England, hvor den er til salg. Her kan man nemlig købe David Beckhams gamle Range Rover hos auktionshuset Classisc Car Auctions. Bilen har ekstraudstyr for hele 1.000.000 kroner, men den otte år gamle bil kan købes for blot en fjerdel af det beløb, skriver eb.dk

Ændringen i registreringsafgiften vil også påvirke brugbilsmarkedet

Torsdag den 19. november blev det som bekendt officielt, at det nu er billigere at købe ny bil i Danmark. Her præsenterede regeringen sammen med sit parlamentariske grundlag den nye finanslovaftale. En aftale som blandt andet indeholder et fald i registreringsafgiften på nye biler. Helt præcist fra 180 procent til 150 procent, og det er godt nyt for de danske bilkøbere, og især dem som kigger efter en større bil. Ændringen i registreringsafgiften påvirker nemlig kun de biler, som er dyrere end cirka 170.000 kroner, og jo dyrere bilen er, jo større er besparelsen. I runde tal ser det cirka sådan her ud.

Det bliver billigere at købe ny bil

Så er der godt nyt til alle de danskere, som overvejer at købe ny bil, for det bliver nemlig billigere. Det fremgår af den nye finanslov, at registreringsafgiften på nye biler bliver sat ned fra 180 procent til 150 procent. Det er godt nyt, ikke blot for dem som skal købe ny bil, men også for miljøet og trafiksikkerheden.

Fiat graver et gammelt navn frem

Vi har skrevet om det før. Bilproducenternes tendens til at tænke yderst kreativt, når nye bilmodeller skal døbes, hvilket du kan læse mere om her. Det hænder dog også, at man glemmer kreativiteten og finder et godt gammelt navn frem igen. Det har Fiat valgt at gøre af flere omgange blandt andet med Fiat 500, som blev genintroduceret i 2007, og siden har haft stor succes. Nu har Fiat så valgt at gøre det igen, og denne gang er det Fiat Tipo, der skal tilbage på markedet.

UP er stadig øverst

Selvom medierne ikke ligefrem er fyldt med positive historier om Volkswagen i øjeblikket, så er det nu stadig en bil fra den tyske gigant, der topper salgslisten over nye biler i Danmark. Ikke overraskende er det selvfølgelig den helt lille VW UP, som oftest triller ud fra en forhandler i Danmark. Det er nærmest efterhånden blevet en tradition, at den lille tysker bliver den mest solgte bil Danmark. Sådan var det i 2012, 2013,2014 og nu tyder meget altså på, at det også bliver sådan i 2015.

Røde biler vækker vrede

Vi kender nok allesammen historierne om, at tyre bliver aggressive, når de ser farven rød. Det er også derfor, at tyrefægterne bruger sin røde kappe i manegen, men den kunne egentlig ligeså godt være grøn eller blå, da tyre er farveblinde. Det er de fleste menesker dog ikke, og nu peger helt nye forskning på, at risikoen for aggressiv adfærd i trafikken stiger, hvis der er en rød bil involveret, skriver eb.dk med henvisning til en helt ny fransk undersøgelse.

Prisen er næsten fordoblet på 40 år

Det er dyrt at købe bil i Danmark, og det har det altid været, men hvor meget er priserne egentlig steget? Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at man i dag skal have langt flere penge op af pungen for at købe en VW Golf, end det eksempelvis var tilfældet i 1985, men hvordan ser det ud, hvis man omregner 1985 priserne til nutidige priser? Det har vi kigget lidt nærmere på i forhold til biler i forskellige segmenter, og det giver et ganske tydeligt billede frem til 2005, men herefter ændrer det sig.

Bildesignere kan også have en dårlig dag på kontoret...

Hvis bare man interesser sig en smule for biler, så er det svært ikke at have en holdning til bildesign. Både når det kommer til det vellykkede af slagsen, og også når det drejer sig om de gange, hvor designet er kikset totalt. Der er igennem bilens mere end 100 år historie masser af eksempler på begge dele. De fleste er nok enige om, at biler som Jaguar E type og Mercedes Benz CLS hører til i den smukke kategori, men dem vil vi ikke beskæftige os med i dette blogindlæg. I stedet er fokus på de biler, hvor designet nok ikke har haft topprioritet. Vi har udvalgt nogle eksempler, men der er bestemt masser af andre biler, som også kunne være på listen.

Er du klar til den 15.november?

Det er langt fra nogen hemmelighed. Ja det har rent faktisk været kendt i flere år, og nu nærmer dagen sig. Dagen hvor det bliver lovpligtigt, at nummerpladerne skal være skruet fast, så de ikke længere kan afmonteres på ingen tid. Det har nemlig længe været et problem, at stjålne nummerplader har været brugt til diverse former for kriminalitet, og det problem vil man til livs med den nye lov, som altså træder i kraft den 15.november. Ifølge synsfirmaet Applus er der dog rigtig mange danskere, som endnu ikke har fået løst problemet med de løse nummerplader.

Tysk favorit i anderledes finalefelt

Ford C-MaxOpel Ampera, VW UpSkoda Octavia og Citroën C4 Cactus. Umiddelbart ikke biler, som har så meget med hinanden at gøre, men det har de så alligevel. Det er nemlig listen over de biler, som siden 2010 er kørt med titlen som årets bil i Danmark. En liste som rettelig også skal tilføjes Seat Mii og Skoda Citigo, da de sammen med VW Up delte prisen i 2012. Nu er feltet af biler, som kan blive den næste i rækken, skåret ind til fem kandidater. Fem kandidater, som spænder vidt, lige fra en lille mellemklasse bil til en stor og stærk luksuøs SUV.

Bliv godt kørende for under 200.000 kroner

Volkswagen skandalen har fyldt rigtig meget i mediebilledet den seneste tid, og de fleste ved nok godt i store træk, hvad det handler om, så det skal vi ikke gå i dybden med. Det har også været med til at sætte ekstra fokus på bilers forurening, og hvor langt de egentlig kører på en liter brændstof. Det er selvfølgeligt vigtigt for både miljøet og økonomien, især hvis man kører mange kilometer i sin bil. Derfor har vi sammen med Christian Levesen, der er uafhængig bilkonsulent, været på brugtbilsmarkedet og fundet tre gode bud på pendlerbiler, som kører langt på literen, men som samtidige koster under 200.000 kroner.

Hold øje med markedet for Audi A4

Volkswagen er stadig midt i en mediestorm af dimensioner, og alt hvad man læser, skriver og hører om bilfabrikanten fra Wolfsburg i øjeblikket er næsten relateret til den aktuelle skandale. Hvis vi ser væk fra snydesoftware skandalen et øjeblik, så er der dog snart en yderst spændende nyhed fra Volkswagen på det danske bilmarked. En nyhed vi ser frem til med spænding. For den 14-15. november er der nemlig dansk premiere på Audi A4. Èn bil som efter al sandsynelighed vil gøre sig ganske godt i D-segmentet, og som traditionelt er en ganske populær firmabil i den lidt dyrere ende af skalaen. 

Er du klar til fremtiden?

For blot 20 år siden virkede det som ren science fiction, men nu er det ikke særlig langt ude i fremtiden. Vi tænker på selvkørende biler. Biler som ikke behøver hjælp fra et menneske for at navigere rundt i trafikken og bringe dig fra A til B. Det virker stadig mærkeligt, og det kommer nok til at kræve lidt overvindelse, når man første gang sætter sig ind i en selvkørende bil, for instinktet vil nok, at, man griber fat i rattet, men det vil tiden vise, og den tid er altså ikke længere så langt ude i fremtiden, hvis man skal tro verdens største bilproducent.

Intens kamp i GTI klassen

GTI-klassen er måske mere potent end nogensinde, og det føles som rigtig mange år siden, at VW Golf GTI stort set havde eneret i klassen. Golfen har længe haft hård konkurrence, og netop nu er den måske hårdere end nogensinde. Ikke fordi VW Golf GTI eller VW Golf R er blevet dårligere biler, men ganske enkelt fordi at konkurrenterne er blevet flere, og de er blevet bedre og langt mere potente.

Har Tesla ramt plet med Model X?

Navnet Tesla leder for langt de fleste tankerne over på en smuk og yderst kompetent elbil. Med en vanvittig acceleration i henholdsvis Tesla Model S P85D og Tesla Model S P90D så har historierne om 0-100 km/t på cirka tre sekunder fyldt en del. Tesla er dog mere end blot den smukke sedan Model S, hvilket hele verden fik bevis for, da Tesla i forrige uge præsenterede den længe ventede Tesla Model X på et stort anlagt pressemøde, hvilket du kan se her. Vi har hørt om Tesla Model X siden 2012, hvor det blev meldt ud, at bilen ville komme i produktion i 2013, men der skulle af forskellige årsager altså gå yderligere to år, før Tesla Model X var klar til lancering. 

Når navnet nok skulle have været et andet

Det er efterhånden 130 år siden, at den første bil blev opfundet. Der er lidt delte meninger om, hvorvidt det var Bil Daimler eller Karl Friedrich Benz, som opfandt det første bilmærke, men det er egentlig også ligegyldigt i denne sammenhæng. Faktum er, at der er blevet produceret biler i cirka 130 år, og derfor er historien fuld af eksempler på biler og bilmodeller, hvor navngivningen på daværende tidspunkt nok ikke var gået i den danske folkekirke. Vi har kigget lidt i historiebøgerne og fundet nogle af de mest grelle eksempler.

Når biler vækker følelser

Biler er altid et emne, der kan diskuteres flittigt. For hvad holder, og hvad gør ikke. Det er selvfølgelig ikke alle, som gider bruge tid på biler og bildesign, men for langt de fleste vil biler, eller en bestemt bilmodel, alligevel vækker følelser. Det drejer sig nemlig om nostalgi, eller minder om gode tider. Eventuelt bilferierne ned igennem Sydeuropa i forældrenes Ford Mondeo eller søndags turene i farmor og farfars gamle Opel Kadett. Biler er ikke blot transportmidler, de er også kørerende transportmidler fyldt med minder om de mange gode timer, man har brugt på bagsædet, da man var lille, og bag rattet da først kørekortet var sikret.

God tysk sommer

Sommerperioden er traditionelt en forholdvis stille periode, når det kommer til køb og salg af brugte biler. Danskerne holder sommerferie, og mange drager udlands, så det sætter en helt naturlig grænse for, hvor meget gang der kan være i brugtbilsmarkedet. Der var dog en smule mere gang i den i juni, juli og august måned i 2015, end det var tilfældet året før, i hvert fald når det kommer til salg af brugte biler på biltorvet.dk. Salget afviger ikke voldsomt fra hinanden, da stigningen i antallet af solgte biler fra sommeren 2014 til sommeren 2015 er på 1,5%. 

Kan Renault få fat i firmabilsegmentet?

Overskriften stiller faktisk et spørgsmål, som den følgende tekst egentlig ikke kan svare endegyldigt på, for det er kun tiden, som kan vise, hvorvidt franskmændene har, eller måske får, den bilmodel, som virkelig kan bide sig fast hos alle de danskere, som skal have firmabil. Et segment, hvor biler som VW Passat, Opel Insignia og Ford Mondeo de seneste år har været dominerende. Renault kan dog meget vel allerede have en konkurrencedygtig konkurrent klar, nemlig den helt nye Renault Talisman. 

Hvorfor bløder Volkswagen ?

Der er nok ingen tvivl om, at der i disse dage løber mange fortvivlede medarbejdere rundt i Volkswagens hovedsæde i Wolfsburg. For den traditionsrige bilfabrikant er i en enorm krise efter, at det er kommet frem, at der igennem en årrække er blevet snydt med miljøtest på det amerikanske marked. VW har i al hemmelighed installeret en software i motorerne på en række dieselbiler. En software som får dem til at forurene væsentligt mindre, når de bliver miljøtestet, i forhold til, hvad de reelt gør, når de kører på vejene. I USA er det cirka 482.000 dieselbiler fra Volkswagen og Audi, som er blevet solgt i perioden fra 2009-2015, der er blevet udstyret med den lille snydesoftware.

Nyt blod i miniklassen

Honda Jazz er en velkendt model i miniklassen, hvor den gjorde sin entré tilbage i 2001. Den har været en fornuftig succes for japanerne, men den hører dog ikke til de mest solgte modeller i miniklassen. Det er ikke sikkert, at der bliver lavet om på det, men det er alligevel værd at bemærke, at Honda Jazz kommer i en ny generation i begyndelse af oktober. Den stryger formentlig ikke ind i toppen af salgslisterne, hertil er Honda måske stadigt for meget et nichemærke, og prisen er nok også en smule for høj i forhold til mange af konkurrenterne i segmentet. Det betyder dog ikke, at Honda Jazz ikke er en spændende nyhed, som det er værd at se frem til

Mazda CX-3 er andet skud i tretrinsraketten

Mazda har indtil videre haft et travlt 2015, som har budt på en række nyheder og facelift. Normalt byder Mazda maksimalt på en ny model om året, men i 2015 går japanerne amok og præsenterer hele tre af slagsen, tilsat to markante facelift.  Senest nyhed er den helt nye Mazda CX-3, som er en yderst interessant crossover. Den er årets anden nye model fra Mazda, som præsenterede en helt ny Mazda 2 i foråret, og senere i år kommer der en ny version af Mazda MX-5. Mazda har desuden præsenterede kraftige facelift af Mazda 6 og Mazda CX-5, så 2015 må siges at være året, hvor Mazda satser stort.

Drømmen om det ultimative

Vi har den nok allesammen. Drømmen. Det vi fantaserer om og tænker på, når vi bare lader tankerne flyde. Penge. Prestige. Succes. Ferie. Drømmen kan omhandle mange ting. Biler. Den ultimative bildrøm. Det vi ville vælge, hvis der var frit valg på alle hylder. Fart. Design. Historie. Bilmærke. Det kan være mange ting, som afgører, hvad valget eventuelt ville falde på. En del vil helt sikkert kigge mod klassiske Porsche, Ferrari, Jaguar og Mercedes-Benz modeller, men i denne blog har vi valgt at se bort fra historiens vingesus og betydning, og i stedet stillet to krav til den ultimative bildrøm. Den skal findes på Biltorvet, og den skal kunne fungere som en moderne familiebil.

Tag med Toyota tilbage til 1980"erne

Der er bare et eller andet ved japanske sportsvogne, som fascinerer. De kan både være vulgært for meget, men de kan også være noget af det ypperste. Der har selvfølgelig igennem historien været masser af eksempler på begge dele, og Toyota har også bidraget på begge fronter. Vi har valgt at slå ned midt i de dejlige 1980"ere, og har på biltorvet.dk fundet to klassiske sportsvogne fra Toyota. Nemlig en Toyota Supra fra 1985 og en Toyota MR2 fra samme år. To forskellige biler, men samtidige to biler, der er glimrende eksempler på, hvordan verdens største bilproducent lavede sportsvogne for 30 år siden. Sportsvogne som tilmed var forholdvis hyppige i gadebilledet.

Tre biler vi glæder os til

Renault har netop haft dansk premiere på den helt nye Renault Kadjar, som er en SUV, der forventes at tage kampen op med især Nissan Qashqai. Renault Kadjar er en helt nye model, og den var derfor ventet med spænding, men det er langt fra den eneste bilnyhed i 2015. 2015 er nemlig ifølge Motors oversigt et år med rekordmange nyheder. Hele 110 af slagsen er planlagt til at udkomme i 2015, men så er det også alt fra helt nye modeller til nye motorvarianter. Vi har kigget lidt nærmere på, hvad resten af 2015 byder på af bilnyheder, og fundet frem til tre, vi ser ekstra frem til, og som formentlig også vil lokke en del bilkøbere ned til forhandlerne.

Renault Kadjar er landet i et minefelt

Renault Kadjar er det nyeste skud på stammen i det voksende SUV segment. Et segment, som led gevaldigt under finanskrisen, men hvor der igen er stigende efterspørgelse, og derfor kan Renault også meget vel få succes med den nye Renault Kadjar. Et segment, hvor Suzuki igennem de seneste år har toppet salgslisterne med Suzuki SX4, men Renault Kadjar skal helt sikkert også konkurrere med en crossover som Nissan Qashqai, der er yderst populær i Danmark, da de to biler minder rigtig meget om hinanden. 

Luksus til under 500.000 kroner

Det er ingen hemmelighed, at Danmark er et af de dyreste lande i verden, når det drejer sig om priserne på nye biler. Derfor må langt de fleste også nøjes med biler i de mindre segmenter, mens modellerne i de større luksussegmenter er alt for dyre. Der findes dog heldigvis muligheder på brugtbilsmarkedet, hvor bilerne naturligt nok er længere nede i pris. 

Audi TT kører fra de andre

Der sælges rekordmange biler herhjemme i øjeblikket, men det er stadig i de helt små klasser, at der sælges suverænt flest biler. Mikro- og minibilerne vælter ud fra forhandlerne i stor stil, mens det forholder sig en smule anderledes på brugtbilsmarkedet, hvor det er i den lille mellemklasse, der sælges flest biler. Der er altså divergens mellem salget af nye og brugte biler, men de to markeder har dog det tilfælles, at der ikke sælges mange biler i S-segmentet. S-segmentet, der vel bedst kan beskrives som sportlige biler, hvor det sjove er i højsædet frem for det praktiske. Et segment som indeholder rigtig mange bilmodeller, men der sælges altså næsten ingen nye biler i dette segment i Danmark. Der blev således kun solgt 103 biler i hele 2014, mens tallet for de første seks måneder af 2015 sniger sig op på 62, hvilket gør S-segmentet til det segment, hvor der sælges færrest nye biler.

Du kan nu købe en oliesheiks store drøm

Hvis du går og drømmer om at eje en helt speciel bil. Ikke bare en bil man møder sjældent, men en bil der kun findes én af, så har du nu chancen. Du finder den dog desværre ikke til salg på Biltorvet, da du skal uden for Danmarks grænser for at finde den. Mere præcist skal du et smut over Atlanten til North Carolina, skriver EB.dk som har historien fra Carbuzz.com.

Ford Fiesta er populær som brugt og ny

Ford Fiesta fylder måske ikke ligefrem mest på vejene, da bilen jo hører til i segmentet for minibiler. Den fylder til gengæld i statistikkerne over salget af nye biler i Europa i løbet af de første seks måneder af 2015. Ja her fylder den så meget, at den endnu en gang er den mest solgte bil i miniklassen, og den næstmest solgte bil totalt set. Det er egentlig ikke så overraskende, da det har været tendensen i både 2012,2013 og 2014. Så Ford Fiesta kører egentlig bare videre på bølgen af succes.

Et slaraffenland for bilentusiaster

Biler og penge. To ting som hænger sammen. For nogen er pengene ikke et problem, og køb af nye og klassiske biler er et stort slaraffenland. For netop dem bragte Politiken en yderst spændende historie den 12. august. En historie omkring den kommende Top Gear vært Chris Evans, som har valgt at rydde godt ud i garagen, og der har han fundet en masse sjældne og klassiske biler frem, som han nu sætter til salg. Et hurtigt blik på den imponerende liste af biler afslører, at der er rigeligt at komme efter. Især hvis man er glad for klassiske Ferrarier,og pengepungen er ved at briste fra trykket af pengesedlerne.

Suzuki Alto med attitude

I det seneste blogindlæg skrev vi om en opsigtsvækkende Suzuki Alto. Opsigtsvækkende da bagruden var prydet med ni glas kapers og to potteplanter. I den sammenhæng skrev vi, at en Suzuki Alto sjældent vækker opsigt, men det skulle vise sig at være en sandhed med modifikationer. Vi vil nu stadig påstå, at en helt almindelig Suzuki Alto ikke får folk til at dreje hovedet ad led på gaden, når den kører forbi. Der findes dog undtagelser, hvilket bruger af Biltorvet, Mads R. Glad, gjorde os opmærksomme på. 

Når en Suzuki Alto vækker opsigt

Indrømmet. Vi har måske lidt en tendens til at skrive flest blogindlæg omkring særlig biler. Det kan eksempelvis være gamle, dyre eller hurtige biler. Vi kan dog godt garantere, at bilen som er i fokus i dette blogindlæg absolut ikke er nogle af delene, den kan måske lige klare betegnelsen halvgammel. 

Hvilket segmenter sælger på brugtbilsmarkedet?

Nye tal fra Autobranchen Danmark viser, at danskerne i juli måned har købt lidt større biler på nybilsmarkedet, da det ikke længere er de helt små mikrobiler i A-segmentet, som er de mest solgte. I stedet er danskerne i højere grad gået en klasse op, og det er nu minibilerne i B-segmentet, som oftest triller ud fra forhandlerne. Det er altså biler som Ford Fiesta og VW Polo fremfor VW Up og Ford Ka, dansker nu i større grad foretrækker. 

Lexus indtager fortiden og fremtiden uden hjul

Lexus er som bekendt mest kendt for at producere luksusbiler, men der er tilsyneladende også tid til at tænke lidt kreativt og udvikle andre faretøjer. Lexus har nemlig offentliggjort en lille video af det kommende hooverboard med navnet Slide, som får verdenspremiere den 5.august. 

Charme og historie fremfor komfort og køreegenskaber

Biler roses ofte for deres komfort og gode køreegenskaber. To elementer som helt naturligt er i fokus, når der skal vurderes nye og gamle biler. Der findes dog også biler, hvor disse to temaer ikke er relevante. For det første fordi bilen dumper på begge parametre, og for det andet fordi bilen har så meget andet at byde på. Eksempelvis charme og historik, som det er tilfældet med bilen, der er i fokus i denne blog. En bil, som du nok ikke skal tage med på langfart, men som alligevel fortjener et blogindlæg, da det hører til sjældenhederne, at den er til salg på dansk grund. Der er nemlig kun produceret 6.902 eksemplar af den.

Tesla bliver endnu vildere

Det sker efterhånden ganske ofte, at man møder en Tesla på de danske veje. På Biltorvet kan vi også se, at der på brugtbilsmarkedet bliver solgt flere og flere Tesla, hvilket er et tegn på, at bestanden er stigende. Det er desuden også et tegn på, at den amerikanske producent af elbiler har fat i noget rigtigt, for en Tesla er bestemt ikke en billig bil i Danmark. Det smukke design, de gode køreegenskaber og så selvfølgelig hensynet til miljøet lokker dog tilsyneladende alligevel en del danskere til at investere i en Tesla.

Grim eller smuk? - når design deler vandene

Design. Om det så drejer sig om tøj, møbler eller biler, så er det altid en evig kilde til diskussioner. For hvad er smukt design? - det vil altid være en subjektiv vurdering. Der er dog altid ting, som skiller sig positivt eller negativt ud, og som de flest kan blive enig om er enten smukt eller grimt. Når det kommer til biler, så er de fleste nok enige om, at Jaguar E-type eksempelvis er en smuk bil, mens en bil som Fiat Multiplan ikke får mange til at vende tommelfingren opad, når de handler om designet. 

Tre billige bud på gode biler til bilferien

Det er sommerferie, og dermed også højsæson for at familien skal på ferie. Mange vælger at tage uden for Danmarks grænser, men en stor del holder også ferie i Danmark. For rigtig mange foregår transporten i en bil, da en ny undersøgelse, foretaget af Applus Bilsyn, viser, at flere og flere danskere vælger at tage på bilferie. Ifølge undersøgelsen vil 1,6 millioner bilejere rejse på en eller anden form for bilferie hen over sommeren, hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til sidste år. En bilferie stiller selvfølgelig krav til bilen, som gerne skal have en kombination af høj komfort, gode køreegeskaber, fine pladsforhold og et fornuftigt brændstofforbrug. 

Ford og Volkswagen topper

Nye tal viser, at juni måned 2015 var en rigtig god måned for bilbranchen. Der blev således solgt rekordmange nye biler, da tallene fra De Danske Bilimportører viser, at hele 21.361 nye biler kørte ud fra forhandlerne i løbet af måneden. Det er dog ikke kun salget af nye biler, der er i fremdrift. Således viser nye tal fra Biltorvet, at der har været en stigning i antallet af solgte biler i løbet af de første seks måneder af 2015 i forhold til samme periode året før.

Stigning i salget af luksusbiler

De seneste år er salget af nye biler steget fra år til år, og at det er især de helt små mikrobiler, der er blevet solgt mange af. Kigger man på salget af nye biler indtil videre i 2015, så har der dog været et fald i salget af mikrobiler, mens der har været en tilsvarende stigning i salget af de lidt større minibiler. Der er ligeledes solgt en del flere luksusbiler, som Mercedes-Benz CLS og Jaguar XF, da der har været en stigning i salget af luksusbiler på knap 40 procent de første fem måneder af 2015 i forhold til den samme periode året før, viser tal fra bilstatistik.dk

Audi og Mercedes hitter blandt de store luksusbiler på brugtbilsmarkedet

Biler inddeles som bekendt i segmenter, og hvor det er i B-segmentet, der er solgt flest nye biler i 2015, så forholder det sig en smule anderledes på brugtbilsmarkedet. Her er det de lidt større biler i C-segmentet, der er mest handlet på biltorvet.dk i løbet af de første seks måneder af 2015. 

Stadig ingen over VW up - men hvad nu hvis....

Det er efterhånden ved at være lige så sikkert som "ammen i kirken", at VW up topper salgslisterne på det danske bilmarked. Det har den lille tysker gjort i både 2012, 2013 og 2014, og kigger man på de første fem måneder af 2015, så er VW up stadig suverænt den mest solgte bil i Danmark.

40 år men stadig ung og med helt fremme

40 år er som bekendt ingen alder, og det gælder heller ikke, når det drejer sig om en af de mest populære bilmodeller fra Volkswagen. VW Polo kan nemlig fejre 40 års fødselsdag her i 2015, og det er 40 år, hvor der er sket meget med VW Polo, der dog altid har bibeholdt sin popularitet og været med helt fremme i klassen for minibiler.

Èn ministers svære valg

De største valg bølger har efterhånden lagt sig, men hvordan det politiske landskab endegyldigt kommer til at se ud de næste fire år, er endnu ikke helt på plads. Således ved vi i skrivende stund blandt andet ikke, hvem der sætter sig i chefstolen i de forskellige ministerier, og om der eventuelt bliver nedlagt og oprettet nye ministerier. Vi ved dog, at de nye ministre skal have en ministerbil at køre i, og for bilentusiaster som os så er det altid spændende at se, hvilket bil der bliver valgt som kørende kontor. I første omgang overtager de formentlig de nuværende ministerbiler, da reglerne foreskriver, at bilerne først må skiftes ud efter fire år, eller når de har kørt 150.000 kilometer.

En bil kan være en fantastisk investering

Mange kan nok huske Mr.Bean, den uheldige og ikke specielt intelligente særling, som igennem en årrække var at finde i dit fjernsyn. Manden bag var Rowan Atkinson, som efterfølgende også har spillet den uheldige spion Johnny English, der i lighed med Mr. Bean var evigt uheldig. Det kan man ikke sige om den virkelige Rowan Atkinson, som netop har solgt sin McLaren F1 fra 1997 for hele 82 millioner kroner. Et salg som gør McLaren F1 til en af de dyreste biler, der nogensinde er solgt på auktion, og prisen er hele 75,5 millioner over, hvad den engelske komiker og skuespiller selv betalte tilbage i 1997 - hvem siger så, at det er en dårlig investering at købe bil..!

Drømmen om en cabriolet

Vi sidder på kontoret og sveder. Solen og sommeren er for alvor kommet til Danmark, og for nogen er det lig med, at cyklen for alvor skal luftes. For bilentusiaster som os, så er det for alvor tid til at få luftet cabrioleten, hvis altså bare man var den glade ejer af en. 

Mågevingerne flyver højere end alle andre

Mercedes-Benz har lavet biler igennem mere end 100 år (dog kun som Mercedes-Benz siden 1926), og derfor er det selvfølgelig også blevet til et utal af forskellige modeller. Derfor er det også en yderst vanskelig opgave at pege på de tre smukkeste Mercedes modeller igennem historien, men vi har nu taget udfordringen op. Det eneste krav til bilerne er, at det er gadebiler.

Danmarks dyreste brugte bil koster mere end to nye Audi A8

Når man vælger at investere i en brugt bil på brugtbilsmarkedet, så har man umiddelbart en forventning om, at det skal være billigt. Der findes dog masser af dyre biler på brugtbilsmarkedet i en prisklasse, hvor de fleste ikke kan være med. I skrivende stund er der eksempelvis 110  biler til salg på biltorvet.dk, som koster over 1.000.000 kroner. Det drejer sig selvfølgelig hovedsageligt om biler fra Audi, BMW, Porsche, Mercedes og Ferrari, men der er faktisk også en enkelt Hyundai, som sniger sig over 1.000.000 kroner, som du kan se her

Vores bud på tre smukke stationcars i forskellige prisklasser

Glem alt om køreegenskaber, udsyn og så videre, lige nu beskæftiger vi os kun med design, og vi har sat os for at finde de tre smukkeste stationcars af nyere dato, hvilket vil sige modeller, som stadig sælges hos nyvognsforhandlerne. Prisen og størrelsen spiller dog også en lille rolle, for ellers var det blot blevet tre luksusbiler, som ikke var til at betale, så vi har valgt én i det dyre E-segment, en i klassen for store mellemklasse biler og en i klassen for de mindre mellemklasse biler. 

Tre bud på brugte cabrioleter der er til at betale

Der er blevet langt flere af de lyse timer i Danmark, hvor solen for alvor gør det behageligt at være udendørs. Derfor er det også på denne tid af året, at en cabriolet kan komme til sin ret på de danske veje. Hvem vil ikke gerne køre kalechen ned, stikke armene i vejret og mærke vinden, mens solens stråler varmer, og cabrioleten triller derudaf?

Bilen Enzo Ferrari ønskede han havde lavet

Historien lyder, at da Enzo Ferrari for første gang så Jaguar E-serien på bilmessen i Geneve tilbage i 1961 udbrød han, "Det eneste, der er galt med den bil, er, at der ikke står Ferrari på den, for det er den smukkeste bil nogensinde". 

Ford Mustang er bilernes svar på Al Pacino

Vi har i denne uge haft beskæftigede os lidt med klassiske filmbiler på Facebook, hvor vi har været forbi en VW Beetle fra 1963, som især kendes fra rollen som Herbie, samt en Ford Vendette fra 1950, som er den model, Sheriffen i Cars er baseret på. Begge modeller er i skrivende stund til salg på biltorvet.dk, hvilket du kan se her og her.

Tre bud på en god familiebil til max. 125.000 kroner

Det kan være svært at finde rundt på brugtbilsmarkedet, for hvad skal man købe for at finde en god solid bil, som passer til ens behov, og som ligger inden for budgettet. Bilrådgiver Christian Levesen fra Levesen Bilrådgivning kommer her med tre gode bud på en familiebil til maksimalt 125.000 kroner

Christian Poulsen er glad for sit monster af én Mercedes

Lamborghini, Ferrari eller Porsche. Hvad er egentlig den tidligere landsholdanfører Christian Poulsens drømmebil? Hvilket biler har han ejet, og hvilken har han været gladest for. Det kan du blandt andet blive klogere på i Biltorvets lille bilsnak med den tidligere landsholdsspiller. En snak der også involverer et monster af en Mercedes, som han har taget med hjem til Danmark. 

Vi tager chancen og kårer de tre mest ikoniske Porsche 911 - er du enig?

Det er lidt med klassiske biler, som det er med religion, enten er man tilhænger, eller også er man ikke. Derfor skal vi hellere ikke gøre os til dommere over, om en bil er klassisk eller ej, og hvad er det egentlig for egenskaber, man skal vurdere en bil ud fra, når man taler klassikere? Skal de have en hvis alder, eller er det udbredelsen, som er afgørende? og hvor meget betyder design, nytænkning og køreegenskaber. Alt sammen gode spørgsmål, som vi vil lade være ubesvaret, og i stedet vil vi fokusere på tre Porscher, som i vores optik gør sig berettede til titlen som klassikere. Vi har endda skåret helt ind til motorblokken, og udvalgt tre Porsche 911.

Brugte biler fra alle bilmærker