80 ÅR MED VOLVO – JUBILÆUMS-TEMA FOR VOLVO CARS PÅ TECHNO-CLASSICA

Volvo Cars deltager i år på verdens største messe for klassiske biler på Techno-Classica udstillingen i Essen. Udstillingstemaet for Volvo-standen er: "As time goes by – 80 år med Volvo biler".

Otte biler tegner virksomhedens historie

På årets udstilling, der afholdes i dagene 28. marts til 1. april – er det de modeller, der fejrer runde fødselsdage, der er i fokus. Det er nu 80 år siden, den første Volvo-personbil forlod fabrikken i Göteborg, så Volvo fejrer virksomhedens første 80 år med hjælp fra ÖV4 og syv andre "fødselsdagsmodeller" fra hver sit årti.

På udstillingen bruger Volvo disse modeller til at tegne virksomhedens udvikling fra starten og frem til i dag. Volvo's første personbil - den åbne ÖV4 - kan ses sammen med en PV52, et elegant køretøj fra 1930'erne, den første PV444 serie, en tidlig Amazon, den allerførste 145 Herregårdsvogn, en 240 i jubilæumsudgave, den sportslige 480 Turbo og endelig det nyeste skud på Volvo-stammen, C30 T5. Hver model repræsenterer et forskelligt årti.

Prisvindende C30 – inspireret af historisk forgænger

Volvo C30 er en mindre Volvo, ung og pakket med køreglæde og førsteklasses sikkerhed. Dens design med det modige bagparti og bagklappen i glas kan genkendes fra Volvo's tidligere sportscoupéer, 1800ES og 480ES.

I Tyskland har Volvo C30 i øvrigt modtaget to meget prestigefyldte priser: Det Gyldne Rat (Goldenes Lenkrad) fra den store søndagsavis Bild am Sonntag og Auto Zeitungs Auto Trophy pris for klassen bedste kompaktbil.