Audi afslører planer om ny SUV, Audi Q5

Audi har nu officielt meddelt, at produktionen af Audi Q5 starter i 2008. Bilen skal produceres på fabrikken i Ingolstadt i Tyskland. Audi investerer 300 millioner euro i nye produktionsanlæg i løbet af de næste par år. Ifølge Martin Winterkorn, bestyrelsesformand hos AUDI AG, er det vigtigt for Audi at sikre arbejdspladser i Tyskland, og i alt 1.700 medarbejdere vil være involveret i produktionen af Audi Q5.

Beslutningen om at bygge Audi Q5 i Ingolstadt kommer kort tid efter, at AUDI AG offentliggjorde planerne om at lægge produktionen af fremtidige modeller i Tyskland. For få måneder siden blev det meddelt, at den nye Audi A5 skal bygges i Ingolstadt, og at Audi R8 skal bygges i Neckarsulm, som er Audis anden store fabrik i Tyskland.

Audi Q5 bliver Audis anden model i SUV segmentet. Audi Q5 bliver sportslig og forventes at blive en meget vigtig model i Audis produktpalette. Audi Q5 skal være med til at nå målet om at sælge 1.4 millioner biler om året, et mål som Audi har sat for år 2015.

På nuværende tidspunkt bliver Audi A3, A3 Sportback, A4 Limousine og Avant, og i samarbejde med fabrikken i Györ, Audi TT Coupé bygget i Ingostadt. I 2005 blev der i alt produceret 510.416 biler i Ingolstadt. Audi A6 Limousine og Avant og A8 bliver bygget i Neckarsulm, og der blev i alt produceret 241.070 biler i 2005.