Selv om pickup trucks ikke just er europæernes foretrukne transportmiddel, så sælges der alligevel en del enheder på disse kanter. Ford Ranger har netop hevet titlen som den mest solgte pickup i Europa hjem, med 25.500 solgt enheder i de første 11 måneder af 2015 – det er en stigning på 32 % sammenlignet med samme periode i 2014.

Den nuværende Ford Ranger har opnået en kraftig vækst i Europa siden sin debut i 2011. Rangers markedsandel på Fords 20 traditionelle europæiske markeder er steget fra 11,7 % i 2012 til en markedsandel på 23,5 % af det totale pickup-marked i de 10 første måneder af 2015.

Hos Ford Danmark fortæller man, at forud for lanceringen af den nye Ranger er efterspørgslen steget exceptionelt meget. Den nye model har et kraftigt forbedret interiør, nyt udvendigt design, en række banebrydende teknologier og forbedret brændstofeffektivitet.

Oven i hatten beholder den nye Ford Ranger Double Cab sine 5 stjerner fra EuroNCAP testen – fortsat som den eneste bil i klassen.

“Ranger’s kombination af alsidige køreegenskaber, lækker styling og sikkerhed viser sig fortsat at være en vinderkombination”, siger Roelandt de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe. “Antallet af nye Ranger-bestillinger overgår allerede vores forventninger, og der er især stor efterspørgsel på vores stjernemodel Wildtrak, som udover eksklusivt design både ind- og udvendigt brillerer med sin Pride Orange signaturfarve”.

Ranger indeholder en række førerassistanceteknologier, som sørger for mere sikkerhed og komfort. Disse teknologier inkluderer Lane Keeping Alert og Lane Keeping Aid, Adaptiv fartpilot med Forward Alert, Traffic Sign Recognition, parkeringssensor for og bag, bakkamera og standardteknologien elektronisk stabilitetskontrol, der kraftigt nedsætter risikoen for, at bilen kan vælte samt risikoen for trailerudskridning.

Andre smarte teknologier inkluderer Fords stemmeaktiverede SYNC2, bakkestart-assistance, Hill Descent Control, Adaptive Load Control og Emergency Brake Assistance.

Den nye Ranger tilbyder en klart forbedret brændstoføkonomi med blandt andet Auto-Start-Stop og ny drivlinje samt lancering af elektronisk servostyring, som bidrager til at sænke brændstofforbruget med op til 17 %.