Hyundai TraJet Van og MPV. To ens men vidt forskellige biler.

Som Van er TraJet en stor og rummelig bil. Den er forbavsende let at køre, hvilket bla. skyldes det meget præcise gearskift. Motoren, en 2.0 liters commin rail turbo diesel med 112 Hk gør sit bedste og gør det flot. Specielt på motorvej er bilen fin.

Interiøret i TraJet er ganske fint. Sjældent har jeg set en bil, men så meget aflægge plads. Plastik kvaliteten i kabinen er i orden, men kan bestemt ikke måle sig med f.eks. Galaxy. Sæderne er rigtig gode. Man bliver ikke træt og kan nemt klare en tur til Tyskland uden de store problemer. Sædernes kvalitet går også igen i MPV versionen. Bagsæderne er rigtig fine og der er masser af plads. Også hvis man er syv personer. Er man mindre end syv, kan man lægge et nogle af sæderne ned og bruge dem som borde. Det er også muligt at tage sæderne helt ud for at give mere benplads. Dette føles dog ikke nødvendigt, da pladsen er ganske fin uden.

Lige så meget ros common rail diesel motoren fik, lige så meget ris skal den 2.0 liters benzin motor have. Motoren er simpelthen alt for svag. Ja, for at sige det pænt, så kan den ingenting. Det er synd at man har valgt overhovedet at lave bilen med denne motor.

Meget god plads og en fornuftig motor er konklusionen på TraJet ProVan. Det er en rigtig god, der vil kunne gøre et godt arbejde for en håndværker.

2.0 liters udgaven af TraJet MPV er ikke en bil man skal købe, hvis man har bruge for god plads OG motorkraft. Pladsen er der, men motorkraften er væk og derved bliver en pris på næsten 320.000,- kroner alt alt for meget.

Testbilen var bla. udstyret med aircondition. Et must i disse sommertider. Problemet var bare, at bilen gav et ryk, hver gang at aircondition anlægget skulle arbejde. Så små ryk i bilen med cirka tyve sekunders mellemrum, var en del af hverdagen, hvis man ville bruge aircondition.

Jeg kunne godt forestille mig TraJet, som en rigtig familien MPV. Men, så skulle det være med den 170 Hk stærke V6'er vi kender fra Santa Fe og Sonata og så til den pris som bilen har med 2.0 liters motoren. Så var TraJet et rigtig godt køb.