Nye Forester - endnu en sikker Subaru

IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) har givet den nye Subaru Forester højeste karakter og kåret den til "Top Safety Pick". For overhovedtaget at kvalificere sig til titlen, skal en bil opnå højeste placering i alle kollisionstest samt have elektronisk stabiliseringssystem.

IIHS kåring baseres på tre kollisionstester - frontalt offset med 65 km/t, sidekollision med barriere med 50 km/t og påkørsel bagfra med 32 km/t.

- Forester har Subaru's sikkerhedskarosseri og bygger på samme platform som Legacy, som er en af de kollisionssikreste biler i sin klasse. Vi var overbeviste om at den nye Forester skulle klare sig godt i kollisionstesterne og nu er det bevist, siger Torbjörn Lillrud, adm. dir på IM.

Forester's sikkerhedssystem består bl.a. af: Subaru's patenterede, ringformede sikkerhedsbur i stærkt holdbart stål; dobbelte airbags foran; sideairbags i forstolerne; airbaggardiner langs siderne; aktive nakkestød i forstolerne samt det elektroniske stabiliseringssystemet Vehicle Dynamics Control.