Et overflod af detaljer. Det er nok den bedste beskrivelse af Alfa Romeo's 156 Sportswagon. Bilen er så smuk, at selv Catherine Zeta Jones er ved at blegne i tv reklamen for bilen. Man kan stå og beundre en lille detalje i lang tid, for så blot at dreje hovedet og finde en ny spændende detalje. Der er ingen tvivl om, at Alfa nok har skabt en af de smukkeste "stationcars" i verden. Det er lidt med forbehold, at jeg skriver stationcar - for bilen laster faktisk 18 l. mindre end den normale Alfa 156 Sedan. Men, ligger man bagsædet ned, er der plads til 1180 l. hvilket stadig ikke er meget. Men alt det er også lige meget - for der er ingen der køber en Sportswagon for dens evne som stationcar. Man køber en Sportswagon for dens smukke ydre og de formidable køreegenskaber.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg blev lidt skuffet, da jeg satte mig ind i Alfa'en. Jeg var lige steget ud af en Alfa 147, og de to kabiner sammenlignet, er 156 langt bagefter. Men, det var hurtigt glemt igen. For efter kort tid, kunne jeg sidde og glæde mig over den herlige instrumentering, hvor det du har mest brug for er i centrum.

Vores Alfa 156 Sportswagon var den 150 Hk. stærke 2.0 l motor, som virkelig er en fryd køre. Den trækker formidabelt og lyder endnu bedre. Motoren skal virkelig have ros. Jeg var dog lidt skuffet over gearskiftet, som var lidt upræcist. Dette skyldes nok den forholdsvis store vandring man skulle have gerastangen ud på, ved hvert gearskift. Sportswagon er genial som rejsevogn. Den ligger godt på vejen og man er ikke bange for at miste den på noget tidspunkt.

Som familiebil er bilen også ganske praktisk. Så længe man ikke køber en som en stationcar. Der er dog masser af gode detaljer i det nye bagagerum. Små aflæggerum, bagagenet og en skilem, der sagtens kan bruges til at transportere nogle 2 meter lister fra det lokale byggemarked.

Sportswagon måtte gerne holde i min garage. Men, jeg vil gerne vente, i håb om at Alfa vælger at facelifte interiøret, så stilen kommer nær lillebror Alfa 147. Men gør dig selv en tjeneste og gå nedtil din Alfa forhandler og prøv en tur i Sportswagon. Det er en herlig oplevelse!