Topscoring af Saab 9-3 SportSedan i amerikansk vurdering af sikkerhed

Saab 9-3 SportSedan fik topkarakter for sikkerhed denne første gang, den optræder i en årlig opgørelse over forsikringsforhold, offentliggjort i USA af The Highway Loss Data Institute.

Den sidste rapport dækker 371 forskellige modeller på amerikanske veje, og giver 9-3 SportSedan den bedst mulige vurdering og prædikatet ”betydelig bedre end gennemsnittet”, når det gælder både sikkerhed og tyverisikring.

Vurderingerne er konklusionen på indberetninger fra 75 deltagende forsikringsselskaber, dækkende bl.a. frekvensen af forsikringssager og udbetalinger i forbindelse med tyveri af hele bilen, eller fra den.

Også Saab 9-5 Sedan og SportCombi klarer sig også godt, begge får ”betydelig bedre end gennemsnittet” når det gælder beskyttelse mod skader. 9-5 Sedan får også en lignende fin bedømmelse, når det drejer sig af sikring af bil og indhold. Der er ikke nok data til at vurdere SportCombi.

Thomas Fritzon, udviklingsingeniør i Saabs sikkerhedsafdeling, siger bl.a.”Det er et flot resultat, og vi byggede rent faktisk en masse sikkerhed ind i denne bil, og konsulterede forsikringseksperter i udviklingsfasen.”