I Wolfsburg render den store messe IZB netop af stablen. Her har Volkswagen valgt at præsentere visionen om internet i bilen. Et af messens helt store highlights den Tiguan, som Volkswagens forskerteam har ombygget  bl.a. med eget WLAN net, døbt „Wireless Wolfsburg". Projektet giver bilens fører mulighed for at modtage en lang række informationer direkte på bilens navigationsdisplay.

 

Teamet bag  „Wireless Wolfsburg" består af forskere fra Volkswagen, Wolfsburg AG, AutoUni og WobCom og det er dette forskerkooperativ, der har udviklet WLAN nettet for at afprøve mulighederne for mobilet internetnet. Tiguanen med navnet „auto@web"  er kontinuerligt i forbindelse med netportalen og bliver målrettet opdateret med aktuelle informationer. Spektret af informationer er bredt: fra byens kulturkalender til interessante rejsemål i Wolfsburg og nærmeste omegn. Således er Tiguanen til stadighed opdateret med informationer i kategorierne: „City Life", „Rejser" og „Wellness". Informationerne vises meget overskueligt i navigationssystemets display.

Og der er endnu flere innovative overraskelser i vente: fx kan man fra hjemmets PC eller sin iPod tjekke om alle bilens døre er lukkede eller hvor meget brændstof der er tilbage i tanken. Derudover er det muligt at få tilsendt en nøjagtig ruteplan til sin mobil, der viser vejen fra den aktuelle parkeringsplads til den endelige måladresse. Eller man kan få vist den nøjagtige parkeringsposition på mobilens display, så man altid finder sin bil igen.