Begyndelsen til enden

Sidste udgave af Boblen produceres i Mexico frem til 30. juli.

Produktionen af Folkevognen ”Última Edición” startede den 10. juli 2003 på fabrikken Volkswagen de México i Puebla. Specialmodellen af den legendariske Folkevogn, der herhjemme kendes som Boblen, markerer slutningen af en æra. Den uigenkaldeligt sidste Boble løber af samlebåndet den 30. juli.

”Ægte stjerner og deres fans ved, hvornår det er tid til at slutte”, udtalte Jens Neumann fra den øverste Volkswagen-ledelse, da startsignalet lød for produktionen af ”Última Edición”. Der skal fremstilles 3.000 eksemplarer af den sidste udgave af Boblen, som bliver udstyret med en 1,6 liters motor med en ydelse på 46 hk. ”Última Edición” bliver lavet i farverne aquariusblå og høstmånebeige. I tillæg til standardudstyret får specialmodellen pyntelister, stødfangere, hjulkapsler og spejle i krom. Fælgene bliver lakeret i bilens farve, dæksiderne er hvide, og ”Última Edición” har radio med cd-spiller og fire højttalere.

Den første importerede Boble nåede Mexicos kyst i marts 1954, lige før produktionen startede på en samlefabrik i Mexico City i 1955. Alt i alt er der bygget 1,7 mio. Bobler i Mexico, heraf 100.000 til eksport. De øvrige bestsellere som Volkswagen Golf, Jetta, New Beetle og New Beetle Cabriolet har medvirket til, at den totale produktion er nået op på 5,7 mio. biler. Siden Volkswagen de México blev grundlagt i 1964, har Volkswagen stort set været markedsleder i personbilssegmentet. I øjeblikket har koncernen med mærkerne Volkswagen, Seat og Audi en markedsandel på 28 procent. Volkswagen de México, der har 14.000 ansatte, har haft stor indflydelse på den økonomiske udvikling i landet.