Nordjyden Marco Sørensen er netop blevet tilknyttet Renaults Formel 1-team i Enstone som junior development driver – en rugekasse for fremtidens Formel 1 stjerner.

Fernando Alonso kan godt begynde at se sig over skulderen. Om få år kan det nemlig være, at det er en dansker, der skubber ham af Formel 1 tronen hos Renault.

Renaults F1 junior program betragtes af mange som det bedste i verden og nordjyden, den kun 18-årige Marco Sørensen, underskrev allerede kontrakten i oktober. Offentliggørelsen kom dog først i dag i forbindelse med afsløringen af  Renaults nye F1 racer R29.


At Marco Sørensen er et talent ud over det sædvanlige understreges af, at han også har indgået en manageraftale med den karismatiske Flavio Briatore. Ud over at være direktør for Renaults Formel 1-hold, er han nemlig også personlig manager for Fernando Alonso, Nelson Piquet og Heikki Kovalainen.

Kontakten med Renaults Junior Development Driver-program er kulminationen på en perlerække af opsigtsvækkende præstationer. Senest da han i efteråret skiftede til den tyske ADAC Formel Masters-serie. Her blev han den mest vindende kører, og sluttede på en sammenlagt fjerdeplads, selv om han kun deltog i en halv sæson.