Så er de første officielle billeder af den nye 5-serie fra BMW endelig klar. BMW er gået mere forsigtigt til værks, end med den tidligere model, der havde en tendens til at dele vandende omkring sit udseende. Den nye model virker dog umiddelbart som et sikkert kort, da den rent optisk er et perfekt miks af den mindre 3-serie og den større 7-serie. Ganske som vi så det ved introduktionen af 7-serien, så har BMW valgt at lave deres trademark, nyrerne, endnu større. En lækker detalje, der giver bilen pondus.

Den nye 5-serie er større end den gamle. Akselafstanden er vokset med hele 8 cm og bilens totallængde er 5 cm længere end tidligere. Bilen er desuden blevet én cm bredere og én cm lavere.

Motorprogrammet kender vi stort set – dog med undtagelse af en ny firecylindret dieselmotor med 184 hk, der eftersigende skulle sende 5-serien op omkring de 21 km/l, men stadig have masser af power til nogle yderst acceptable præstationer. BMW har opnået de fine tal, ved bl.a. at bruge letvægtsmaterialer, der sikrer bilen en betydelig lavere vægt end en tilsvarende udgave, af den nuværende 5-serie.

BMW har samtidig udviklet en ny og spændende 8-trins automatisk gearkasse, der som udgangspunkt fås til alle modeller, og som er standard i de V8-motoriserede modeller – spændende!

Interiøret har fået en lille hak opad – men er stadig typisk BMW.