Volvo Car Corporation har vundet en af bilbranchens meget prestigefyldte priser "Det Gyldne Rat" for tredje gang, denne gang var det den helt nye Volvo C30, der løb med hæderen.

Koncernchef for Volvo Cars, Fredrik Arp, modtog prisen ved en ceremoni i Berlin for nylig. "Vi er meget stolte af denne pris. Det er bevis på, at vores biler indtager en prominent position, selv hvor konkurrencen er hårdest," siger Fredrik Arp.

C30 vandt i den såkaldte "Compact Estate" klasse. Juryen, som bestod af 25 bileksperter fra forskellige lande, havde Volvo's mindste model på førstepladsen i seks af femten kategorier og på andenpladsen i fem kategorier.

Det er den tyske avis Bild am Sonntag, der står bag Det Gyldne Rat. Avisen har et oplag på 2,3 millioner. Volvo Cars har tidligere vundet prisen to gange, i 2004 med V50 og i 2000 med S60.

C30 har også vundet en vigtig designpris i Tyskland, Auto Bild Design Award. Bilmagasinet Auto Bild bad læserne fortælle, hvilken bil de syntes var verdens smukkeste. Volvo C30 vandt i klassen "small and compact-size cars" foran Opel Corsa og Honda Civic. Audi Q7 var overordnet vinder med Aston Martin V8 Vantage på andenpladsen.

Også i Italien har Volvo C30 haft succes. I en italiensk rundspørge om, hvilken bil der er verdens smukkeste, L'Automobile più Bella del Mondo, faldt valget på C30 i "midsize two-volume saloons" klassen foran Nissan Note. I samme rundspørge vandt Volvo S80 kategorien "midsize three-volume saloons". Prisen bliver overrakt i Milano i marts måned næste år.