Biltorvet.dk bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og målrette annoncer. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere her
OK

Et ikon fylder 60!

|

Volkswagen Erhvervsbiler fejrer, at ”Rugbrødet” fylder rundt. Hele 60 år er der gået siden den hollandske VW-importør Ben Pon bed mærke i et besynderligt køretøj, som medarbejdere ved fabrikken i Wolfsburg selv havde konstrueret til at transportere tunge plader med. Kort tid herefter forelå de første skitser til den vogn der skulle blive berømt under så mangfoldige navne som Bulli, Rugbrød, Trans-peter, T2, Surferbus, Hippiebus, Flower Power Bus….Kært barn har som bekendt mange navne, men til hvert af navnene knytter der sig naturligvis også forskellige historier. Disse mange gode historier vil sikkert blive fortalt igen og igen d. 5.-7. oktober, hvor Volkswagen Nutzfahrzeuge har arrangeret et stort internationalt event i Hannover.
Det er første gang, at Volkswagen Erhvervsbiler inviterer til et event udelukkende for Erhvervsbiler. Der vil komme hundredvis af historiske VW Rugbrød for at være del af det tre dage lange arrangement. Programmet vil byde på mangt og meget, der knytter sig til Rugbrødets historie, der vil være show og underholdning, open-air biograf og meget mere. Der er vel knapt noget andet køretøj hvor der er knyttet så stærke følelser til som til VW Bulli. Den blev for mange symbolet på nybegyndelse og luftforandring, for økonomisk fremgang, uafhængighed, fritid og rejser. Den er sympatisk, tillidsvækkende, pålidelig og er med årene virkelig blevet et kult-objekt. VW’s mærke besidder virkelig en helt unik historie.

Rugbrøds-ejere vil i dagene 5.-7. oktober kunne deltage i festlighederne. De mange vogne kan parkeres på et 108.000 m2 stort parkeringsområde. Her kan man vandre gennem den farverige bilpark og få en snak med de lykkelige ejere, udveksle anekdoter og gode råd. Herudover er der planlagt en kæmpe udstilling (18.000 m2), hvor besøgende kan rejse tilbage i tiden og se hvilke vogne der var ”in” i hvilket årti. Der vil være et område, hvor tilrejsende familier kan campere i deres VW-busser, der vil være boder for fanklubber samt et reservedelsmarked.

Startskuddet vil lyde fredag d. 5. oktober, hvor en konvoj af historiske Bullier vil køre vejen fra Volkswagens fabrik i Wolfsburg til Messeområdet i Hannover. Her er der planlagt en aften med open-air-bio, der vil byde på film hvori Rugbrødet har spillet en central rolle. Blandt mange andre vil filmen ”Little Miss Sunshine“ blive vist, en amerikans feel-good-familie-road-movie!

Lørdag d. 6. oktober, vil der være kåringer i kategorierne „ældste T1, T2, T3“, „Mest originale T1, T2, T3”, ”Flotteste T1-T5”, ”langvejs fra” og ”Pimp my Bulli”. De besøgende vil her få mulighed for at beskue verdens flotteste og mest underfundige VW Rugbrød. Prisvinderne bliver belønnet med præmier der ikke kan købes for penge, herunder fabriksbesøg og rejser der alle har en bestemt forbindelse med Rugbrødet.
Et af eventets highlights vil være et stort show lørdag aften. Rugbrødet er blevet brugt som tour-bus for adskillige bands gennem tiderne og bliver til stadighed brugt i mange musikvideoer, derfor vil musik også være et tema ved eventet. Som overraskelse vil et gammelt 60´er band optræde på open-air scenen lørdag aften, dermed bliver de besøgene ført tilbage til tiden hvor Love and Peace, Rock´n´Roll og ikke mindst Flower-Power-kulturen stod i fuldt flor....

VW til salg på biltorvet.dk

VW Beetle 2,0 115HK 3d
kr. 29.900
VW Passat 1,9 TDi 115 Variant
kr. 18.000
VW Sharan 2,0 TDi 140 Comfortline DSG BMT
kr. 249.900
VW Passat 1,8 20V 125HK
kr. 12.500
VW Amarok 2,0 TDI Highline 4Motion 163HK Pick-Up 6g
kr. 165.500
VW Caravelle TDI 102HK
kr. 129.900
VW Passat Variant 2,0 TDI DPF Sportline DSG 170HK Stc 6g Aut.
kr. 79.900
VW Sharan 1,9 TDI Comfortline 115HK 6g
kr. 68.900
VW Polo 1,2 Trendline 60HK 3d
kr. 59.900
VW Golf V 1,9 TDi 105 Comfortline Variant BM
kr. 99.900
VW Polo 1,3 Fox st.car
kr. 2.800
VW Caddy 1,6 TDI Trendline 75HK
kr. 119.800

Brugte biler fra alle bilmærker