Fabia – op til 2 år mellem serviceeftersyn

Škoda indfører nu også variable serviceintervaller på Fabia-programmet.

De variable serviceintervaller er i forvejen kendt og påskønnet på både Octavia og Superb - og med modelår 2004 er det så også blevet standard på Fabia.

Variable serviceintervaller vil sige, at bilen kræver mindre hyppig service end ellers og ejeren af bilen vil typisk opleve, at der går væsentlig længere tid mellem serviceeftersynene end på biler med ordinære serviceintervaller.

Fabia med benzinmotor kan køre op til 30.000 km eller maks. 2 år mellem hvert serviceeftersyn, mens diesel-versionerne kan køre helt op til 50.000 km (eller maks. 2 år).

Det er en kombination af førerens kørestil og de aktuelle driftsbetingelser, der er afgørende for intervallængden, og ved konstant at analysere den måde bilen køres på, beregner bilens computer de optimale serviceintervaller og gør via en blinkende tekstbesked i feltet for triptælleren føreren opmærksom på, når det er tid til service.

Bortset fra at reducere ejerens løbende omkostninger, er de længere serviceintervaller også godt for miljøet. Længere interval mellem olieskiftene medfører nemlig en markant reducering i mængden af den olie, som bilen forbruger i sin livscyklus.

Og så behøver man ikke så tit at skulle undvære sin bil.