Regeringens lovforslag om at omlægge bilafgifterne til fordel for de miljørigtige biler får en positiv modtagelse hos Fiat. ”Det er et skridt i den rigtige retning,” lyder det fra den italienske storproducent af miljøvenlige, mindre personbiler.

Regeringens omlægning af bilafgifterne er helt i tråd med Fiat-koncernens strategiske satsning gennem flere år, nemlig produktion af miljøvenlige personbiler.

”Vi ser positivt på regeringens udspil om en omlægning af bilafgifterne. Det er et skridt i den rigtige retning. Dels er det et fornuftigt indgreb over for miljøet, dels betyder det, at familier med mindre indkomster i langt højere grad vil få mulighed for at anskaffe sig en ny og sikker bil,” siger administrerende direktør i Fiat Automobiler Danmark A/S Niels Rønnebech.

Fiat har længe haft fokus på miljøet og, er ifølge en international rapport fra European Federation for Transport and Environment (T&E), det mest miljørigtige bilmærke. Det betyder samtidig, at Fiat-koncernen – som den eneste af de 20 største bilproducenter – allerede nu lever op til EU’s målsætning for 2008 om at reducere CO2-udslip fra personbiler.

”Vi ser dette som et første skridt i retning af en gennemgribende reform af afgiftssystemet i Danmark. Så længe bilismen fortsat bliver marginalt beskattet med 180 pct., er de reelle problemer omkring en forældet og usikker bilpark ikke løst,” siger Niels Rønnebech.