Fiats én million Panda-bjørne

Fiat oplever så stor efterspørgsel på den lille, fikse bybil, Panda, at nummer én million netop er trillet af fabrikkens samlebånd. Panda’en er populær over hele verden, og i Danmark er den både den billigste og eneste minibil med fem døre, seks airbags og ESP som standard.

Siden Fiats Panda-bjørn kom til verden i 2003, er den blevet mere og mere populær, og bilen er i dag så efterspurgt, at Fiat netop har lagt sidste hånd på produktionen af Panda nummer én million.

Panda’en bliver produceret på Fiats fabrik i Polen, som også producerer den nye Fiat 500 og er en af de mest moderne bilfabrikker i Europa. Den eksporteres i dag til 68 forskellige lande rundt om i verden, heriblandt hele Europa, men også lande som Japan, Australien og Sydafrika nyder glæde af den lille, praktiske bil med den store italienske personlighed.

Herhjemme er Panda for nylig blevet både billigere og sikrere. Selv den billigste udgave har nu – som den eneste i segmentet af de mindste biler – både antiskrid-systemet ESP, seks airbags og fem døre som standardudstyr. Og det tilmed til under 100.000 kr. Fiat Panda Ciao med en 60 hestes 1.2 liter-motor fås således til kun 99.900 kr., og en ny dieselversion med den populære 1.3 JTD-motor med 70 hk og det komplette Dynamic-udstyr ligger også lunt i svinget med en pris på 132.000 kr.

Der er dermed rig mulighed for at gøre et godt køb og gå vinteren i møde med en Panda-bjørn, der holder sig på sporet.