Fiat sætter Europarekord i CO2 reduktion.
I sammenligning med de ti største europæiske bilproducenter havde Fiat den laveste gennemsnitlige værdi for CO2 udslip for biler solgt i 2007 (137,3 g/km). Det er konsulentfirmaet JATO, der er specialiseret i forskning på automobilområdet, der har analyseret CO2 reduktionen hos verdens førende bilmærker.

JATOs analyse placerede Fiat på en flot førsteplads foran Peugeot (141,9 g/km), Citroen (142,2 g/km), Renault (146,4 g/km), Toyota (141,9 g/km), Ford (149,1 g/km), Opel/Vauxhall (152,9 g/km), VW (161,7 g/km), BMW (176,7g/km) og Mercedes (188.4 g/km).

”Resultatet af denne vigtige analyse er et stort skulderklap til Fiats fortsatte bestræbelser på at udvikle de innovative løsninger, der er nødvendige for at nedsætte forurening og CO2 udslip,” udtaler adm. direktør Lorenzo Sistino, Fiat Automobiles.

”Det har altid været Fiats mål at opfylde folks virkelige behov, men ikke nok med det: uanset hvad EU vedtager af love indenfor CO2, er det vores målsætning at nå det laveste gennemsnitlige niveau for CO2 udslip for vores biler i 2012.” siger Lorenzo Sistino.

For at nå dette mål arbejder Fiat på en helt ny motorfamile og nye gearkasser samt bruger det nye innovative Eco Drive system. Eco Drive er udviklet i samarbejde med Microsoft og kan analysere bilisternes køremønstre ved hjælp af USB porten til det alsidige Blue&Me system. Dermed kan Eco Drive hjælpe bilisterne til at optimere deres kørsel med hensyn til brændstofforbrug og dermed udledning af CO2.