Efter godt seks år på markedet er Ford Mondeo ved at være en veteran, men er stadig en meget populær bil, hvilket afspejler sig i salgsstatistikken, hvor Mondeo altid ligger i top 20. Siden introduktionen er der ikke sket væsentlige ændringer på bilen - der er kommet nye motorer til, nye udstyrsvarianter, og det er også blevet til et par nænsomme facelifts, men grundlæggende er det stadig den samme bil.

Blid pleje
Det seneste facelift har også været meget nænsomt, hvor det mest markante er de redesignede baglygterne med nyt layout, og en diskret men meget effektfuld kromkant – det dufter næsten af Mercedes. Mindre åbenlyse detaljer er nye frontgrills, og nye kofangere, der bagerst har fået røde reflekser.

Ikke nogen patruljevogn
Motorudvalget er efterhånden meget bredt med benzinmotorer fra 110-225 hk og dieselmotorer med 130 til 155 hk. Den aktuelle testbil er udstyret med basismotoren på 1,8 liter med 110 hk. Motoren er ikke blevet en favorit i patruljevogne, da den hverken gør Mondeo’en til en hurtigløber eller mester i sejtræk, men til dagligdags kørsel i by og på motorvej er de 110 hk rimelige. Især den fine gangkultur er medvirkende til en positiv oplevelse af motoren. Utroligt nok lover Ford at tophastigheden er på 193 km/t for denne version – dette har vi dog ikke efterprøvet.

Rummelig
Indendørs er Ford Mondeo stadig en mester i rummelighed. Der er ikke mange konkurrenter, der leverer samme plads for bagsædepassagerne samtidig med, at man har et bagagerum på 500 liter.

Active udstyr
Active udstyrsniveauet er nyt, ikke så prangende, men rimeligt dækkende. El-betjente og el-opvarmede sidespejle, elruder foran, aircondition, fjernbetjent centrallås og fjernbetjent stereo radio/cd-afspiller er standardudstyr. Samtidig med er sikkerhedsudstyret helt komplet med 6 airbags, ESP, bremseassistent og anti-piskesmælds nakkestøtter foran.

Det bedste er prisen
Ford Mondeo Active med 5-døre koster 260.681 kr., og det er der ingen konkurrenter som kan følge. En basis Skoda Octavia 1.6 starter ved 273.000 kr., Toyota Avensis 1.8 står til 336.000 kr. og Mazda 6 1.8 koster 290.000 kr.

Ganske vist har Ford Mondeo nogle flere år på bagen end sine konkurrenter, men alle basale krav bliver opfyldt i Mondeo også mht. sikkerhed. Hvis man ikke lige har de 75.000 kr. ekstra til en Avensis, så går man ikke helt galt i byen ved at vælge en Ford Mondeo Active i stedet for.