Chevrolet Sequel er den første bil, der har kørt 300 miles, 480 kilometer, på én tankfuld brint. Bilen bygges af General Motors og er en af de mest avancerede brændselscellebiler i verden.

Chevrolet Sequel har skrevet sig ind i historiebøgerne som den første brændselscellebil, der har kørt 300 miles, 480 kilometer, på én tankfuld brint. I udstødningen er der ikke andre affaldsstoffer fra energiproduktionen end rent vand. Rekorden blev afviklet i almindelig trafik i staten New York. Energien til produktionen af den brint, som blev brugt til at producere strøm til elmotoren i Sequel, kom fra vandkraftanlæg omkring Niagara Falls vandfaldet. Det betyder at energiproduktionen i hele forløbet skete uden at udlede CO2 eller forurenende stoffer.

GM præsenterede første gang Chevrolet Sequel i 2005, og en køreklar version af bilen stod klar sidste år. Den avancerede brændselscellebil har en række andre teknologier, som med stor sandsynlighed bliver taget i brug i fremtiden. Blandt andet drive-by-wire bremser og styring, hvor elektriske impulser har afløst mekaniske forbindelser som kabler og bremserør.

Køreturen begyndte ved General Motors forsknings- og udviklingscenter for brændselsceller, der ligger ved Honeoye Falls og endte 480 kilometer senere ved Tarrytown i staten New York.

Senere i år vil General Motors sende en flåde af over 100 Chevrolet Equinox brændselscelle biler på gaden som en del af et demonstrationsprogram i byen New York.