Hyundai bygger fabrik i Rusland

Med stigninger i salget på henholdsvis 47 procent i 2007 og forventede 35 procent i år cementerer Hyundai sin stærke markedsposition i Rusland som nummer to på top 10 over de mest solgte importerede biler.

Den kraftige vækst er samtidig baggrunden for, at Hyundai netop har indledt byggeriet af en bilfabrik i Skt. Petersborg. Fabrikken, som forventes at producere fra 2011, får en år-skapacitet på 100.000 enheder, og det er planen, at den skal fremstille nye små og mel-lemstore modeller til det lokale marked.

”Den nye fabrik er vores sjette uden for Korea, og den vil komme til at spille en strategisk rolle i Hyundai’s ekspansion i CIS-landene og i det østlige Europa,” siger Byung-kee Suh fra Hyundai Motor Co.

Den russiske fabrik vil drage nytte af de erfaringer og den knowhow, som Hyundai har op-bygget ved fabriksbyggerier i andre vækstmarkeder, såsom Indien, Kina og Tjekkiet.

Hyundai forventer at skabe cirka 4.000 nye job i forbindelse med den nye fabrik herunder vil ca. 2.200 være beskæftiget hos leverandører af dele til bilerne. Investeringen bliver på cirka 330 mio. euro.