Hyundai Getz udnævnt til ”Årets Bestseller”

Hyundai Getz 1,3 5-dørs er den mest økonomiske bil at køre i blandt de 20 mest solgte bilmodeller i Danmark. Det fastslår vurderingstjenesten Bilpriser.dk, som derfor netop har udnævnt Hyundai Getz til ”Årets Bestseller 2003”.

Hvis man køber en Hyundai Getz i dag, ejer den i fire år og kører 20.000 km pr. år, vil kilometerprisen - når alle udgifter tages med - ligge på 2,43 kr., fremgår det af analysen. Dén pris er der ingen andre, der kan matche - om end et par af konkurrenterne kommer ganske tæt på.

Bilpriser.dk foretager udregninger af, hvad det rent faktisk koster at køre i bil. De fleste danskere har fornuften med, når de køber bil og derfor er det interessant vide, hvad der totaløkonomisk er det bedste køb. I udregningen indgår alle låneomkostninger, det anslåede værditab, grøn ejerafgift, forsikring, benzin, service og dæk.

Hyundai Getz 1,3 5-dørs koster 136.274 kr. inklusive både metallak og leveringsomkostninger. Den lave pris er imidlertid ikke den eneste årsag til bilens flotte placering i analysen.
Også de lave servicepriser har medvirket til, at Hyundai Getz er kommet på førstepladsen, oplyser Bilpriser.dk’s direktør Peter Grøftehauge blandt andet i en kommentar til analysen.