Hyundai i30 - velkommen til ”i” verden

 

Sammen med de første officielle billeder af modellen, der har været kendt under kodenavnet FD, introducerer Hyundai nu en ny modelnavngivning med et mere holistisk sigte. Hvor modelnavnene hidtil har udtrykt den enkelte models særlige værdier, vil navnene i fremtiden udtrykke en klarere teknologiorientering og have et enkelt udgangspunkt, som er nemt at huske for alle.

Til den nye navngivning har Hyundai valgt en alfanumerisk kode, som kan udtrykke et link mellem teknologi og Hyundai’s mærkeværdier. Bogstavet ”i” kan bære begge budskaber og har en lang tradition som ikon for teknologiprodukter.

Den nye Hyundai i30 er den første Hyundai model der har ”i” i navnet. Tallet 30 den numeriske ækvivalent for bogstavet, som betegner det pågældende segment, nemlig C.

 

Den numeriske ækvivalent for segmenterne er følgende:

i10 = A Segment

i20 = B segment

i30 = C-segment

i40 = D-segment

i50 = E-segment

Fremtidige varianter eller specielle modeller vil få tilføjet et bogstav - som for eksempel i30 CW, hvor CW står for ”Cross Wagon”.

Den nye navngivning vil alene komme til at gælde fremtidige modeller, som sælges i Europa og vil ikke erstatte navnene på nuværende modeller.