Hyundai konceptbil - premiere i L.A.

Hyundai konceptbilen HCD10 Hellion blev for første gang vist på biludstillingen i Los Angelos. Der er tale om en blanding af en sportsvogn og en offroader, et kompakt og karakterfuldt tre-dørs køretøj til individualisten, som af og til tager turen ud i terrænet og fortsætter til fods: Ved et tryk på en knap kan man således udløse en rygsæk, som er indlagt i forsæderyggen og tage den med sig.

Rygsækken har ligeledes været inspirationskilde til bilens grundkonstruktion, idet de stålpinde, som giver rygsækken strukturel og visuel styrke, i Hellios’ tolkning er blevet til ultraletvægts stålribber, der er fæstnet til en surfboardformet ”rygsøjle”. Konstruktionen yder optimal beskyttelse af kabinen og afstiver undervognen.

Set udefra er Hellion et dynamisk køretøj med organiske former. Det markante udtryk skabes bl.a. af luftindtaget, det markante kølergitter og forlygterne. Hjulene er placeret langt ude i hjørnerne for at sikre det bedst mulige vejgreb.

Under hjelmen ligger en 3.0 liters V6 CRDi dieselmotor med 236 hestekræfter.

Kabinens design er rent og funktionelt, og de organiske linier fra eksteriøret er bibeholdt og skaber en rummelig fornemmelse. Ribberne, der bærer konstruktionen, er tydelige i kabinen. Ribben på langs indeholder både kabinelys og en LCD skærm til underholdning på bagsædet. Kamuflagemønstret fra taget går i mindre skala igen i sædernes sidepolstring. Interiøret er i øvrigt holdt i skinnende hvid, mat aluminium og sort.