Når muligheden for at teste Jaguars nye flagskib byder sig, så takker man pænt ja. Derfor var jeg også at finde bag rattet på den nye S-Type model R, da den blev introduceret for pressen.

S-Type model R, er den stærkeste og hurtigste personbil Jaguar nogensinde har bygget. Kraftværket er en 4.2 liters V8 motor med kompressor. Effekten er 400 Hk leveret ved 6.100 o/min og momentet er på hele 553 Nm leveret ved bare 3.500 o/min. Dette er nok til at leverer en tid fra 0-100 Km/t på blot 5.3 sekunder og en topfart på 250 Km/t (begrænset). Kræfterne overføres ved hjælp af en herlig 6-trins automatgearkasse og baghjulstræk.

Indstyringen er direkte og kontant og der er hele tiden kontrol over bilen. Der mærkes ingen vibrationer i rattet eller andre ubehageligheder i kabinen. Selv ikke ved tophastighed, hvor bilen er helt rolig og man uden problemer kan føre en samtale uden at hæve stemmen.
Kabinen er typisk Jaguar. Lækker samlekvalitet og dejlige materialer.
Sæderne støtter perfekt og det er rigtig nemt at finde en perfekt kørestilling.
Den direkte konkurrent til S-Type R må siges at være BMW M5. Også her finder vi 400 Hk under motorhjelmen. Men M5 skal nok til at tage sig sammen, for jeg mener personligt at Jaguar S-Type R sætter standarden både kvalitetsmæssigt - men så sandelig også med den nye V8 kompressor.

Prisen på S-Type R er 1.395.000,- kroner. Det er næsten 200.000,- kroner billigere end M5. For de penge kan fruen jo også få sig en bil.