Mazda afslører konceptbilen Mazda TAKERI på biludstillingen i Geneve fra den 6. marts 2012. Mazda TAKERI er et studie over, hvordan næste generation af en sedan i den store mellemklasse kan komme til at se ud. Den er blandt andet udstyret med Mazdas nye og unikke system til regenerering af bremseenergi kaldet i-ELOOP.


Rampelyset på Mazda standen kommer TAKERI til at dele med Mazda CX-5, der kommer til salg i Danmark i løbet af foråret og er udstyret med Mazdas banebrydende, nye SKYACTIV-teknologier. Derudover vises en ny specialversion af Mazda MX-5.

Mazda TAKERI er den seneste bil designet ud fra Mazdas nye designfilosofi “KODO – Soul of Motion” og giver en forsmag på designretningen for den næste Mazda i den store mellemklasse. Den har stilen og mange af linjerne til fælles med Mazda SHINARI, den flotte firedørs sportscoupe, der blev vist i Geneve sidste år. Bag det forførende ydre finder man den nye og meget effektive SKYACTIV-D dieselmotor i kombination med stop-/startsystemet i-stop og en 6-trins automatisk gearkasse, SKYACTIVE-Drive.

Målet ved udviklingen af TAKERI var at opnå optimal brændstofeffektivitet uden negative konsekvenser for den køreglæde, der kendetegner en Mazda. Som noget nyt er Takeri udstyret med i-ELOOP, der er en forkortelse for ”Intelligent Energy Loop”, og betegner Mazdas første system til genindvinding af bremseenergi. I-ELOOP er baseret på en unik løsning, hvor bevægelsesenergi omdannes til elektricitet, når man bremser, og lagres i en kondensator. Den lagrede elektricitet anvendes til at drive bilens elektriske komponenter, hvilket reducerer belastningen af motoren og medvirker til at forbedre brændstoføkonomien med op til 10 %.

 

Mazda MX-5 Havana Edition
Havana Edition er en ny specialmodel af Mazda MX-5 med et præg af luksus og elegance. Den er blandt andet udstyret med læderindtræk i farven “Havana Brown” og som den første MX-5 nogensinde et integreret navigationssystem. Tyve eksemplarer af den eksklusive MX-5 kommer til Danmark, og man vil kunne vælge mellem blødt og hårdt tag og mellem fire forskellige karrosserifarver. Motormæssigt er valget allerede truffet, idet MX-5 Havana Edition udelukkende kommer med 1.8-liters motoren med 126 hk. Dansk introduktion finder sted i løbet af foråret.