Mercedes-Benz introducerer nu deres første hybridbil. Modellen hedder S400 BlueHYBRID og har S350 som udgangspunkt og er udstyret med en meget modificeret 3,5 liter V6-motor og en magneto-electric motor. Gearkassen er en modificeret version af den ekstremt lækre 7G-Tronic automatgearkasse.

Den elektriske motor har ikke bare funktion som motor, men også som startermotor og generator. Motoren leverer 160 Nm ekstra i drejningsmoment og "spæder til" under den almindelig kørsel, hvilket giver mindre forurening og bedre brændstoføkonomi - men samtidig gør det også den samlede motoreffekt betydeligt højere end en standard S350, hvilket gør den hurtigere på accelerationsdistancen, der er overstået på 7,2 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

BlueHYBRID udnytter også den kinetiske energi der opstår ved f.eks. nedbremsning - ganske som vi ser det hos f.eks. Lexus LS600h. Energien bliver lagret i et avanceret lithium-ion batteri og kan derved bruges igen.  Sammenlignet med S350, har S400 BlueHYBRID, 21 % lavere CO2-udslip.

S400 BlueHYBRID kommer til landet i sommeren 2009 - men kan allerede bestilles nu.