Biltorvet.dk bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og målrette annoncer. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere her
OK
Feedback

Ny Ford Galaxy

|

Euro NCAP har givet 35 point og fem stjerner ud af fem mulige til den nye Ford Galaxy for beskyttelse af voksne passagerer. Galaxy fik yderligere 4 stjerner for børnesikkerhed.

Den nye Ford Galaxy har opnået fem stjerner i Euro NCAP's kollisionstest. Sammen med Ford Focus og den nyligt kollisionstestede S-Max, tilbyder Ford nu tre forskellige modeller med Euro NCAP's maksimale fem-stjernede status. Galaxy's topkarakter var næsten identisk med S-Max's, på trods af at den blev testet i højrehånds kørsels konfiguration.

"Da vi udviklede Galaxy og S-Max karrosserierne, tog vi fuld højde for forskellene mellem venstrehånds -og højrehånds kørte køretøjer hvad angår sikkerheden ved front-sammestød", sagde Gisbert Gäb, Sikkerheds chef for køretøjer, Ford Europa. "Vores mål var at sikre, at det samme høje niveau af beskyttelse ville være tilgængeligt for ejere af køretøjer i begge konfigurationer, og som dette femstjernede resultat bekræfter, er det lykkedes os. Galaxy resultatet er faktisk den bedste score for ethvert højrehånds-kørt køretøj, testet af Euro NCAP til dato."

Holistisk fremgangsmåde til sikkerhed

Blandt årsagerne til det gode resultat er Fords Intelligent Protection System (IPS). IPS kombinerer en optimeret karrosseri-struktur med det mest moderne sikkerhedsudstyr. Et eksempel på dette er førerassistancen, som bidrager til at undgå ulykker samt reducerer sandsynligheden for skader, hvis en ulykke skulle indtræffe.Den nye Galaxy sikkerhedspakke inkluderer den seneste teknologi: front-airbags, knæ-airbag til føreren, side-airbags ved forsædet og gardin-airbags til alle tre sæderækker. Den omfattende sikkerheds-pakke indeholder også ISOFIX til fastgørelse af autostole, på de yderste sæder på anden sæderække. Med to stjerner og 15 point, opnåede Galaxy også et meget konkurrencedygtigt resultat for fodgængerbeskyttelse.

Inkluderet er også et avanceret system til beskyttelse mod piskesmæld. Kombinationen af selestrammere på sikkerhedsselerne og anti-dyk sæder er med til at give føreren en optimal sikkerhed. Foruden ABS (Anti-Lock Braking System) med EBD (Electronic Brakeforce Distribution) samt et forbedret ESP (Electronic Stability Programme) system som standard, tilbyder Ford også mange nye teknologier til at forbedre sikkerheden.Ford tilbyder desuden et stort udvalg af teknologier til Galaxy, som i høj grad bidrager til at forbedre sikkerheden. Et af de vigtigste er adaptiv fartpilot med radarovervågning, som advarer når afstanden til den forankørende bil bliver for kort, og derefter bremser ned og afpasser afstanden til den forankørende.

Galaxy Euro NCAP resultater:

Test områder Galaxy (højrehåndskørsel)
Beskyttelse af voksne 5 stjerner
Front sammenstød 15 point
Side sammenstød 16 point
Pæl sammenstød 2 point
Sele-alarm 2 point
Beskyttelse af børn 4 stjerner
Beskyttelse af fodgængere 2 stjerner

Ford Galaxy til salg på biltorvet.dk

Ford Galaxy 1,9 TD 115 Ambiente
kr. 14.900
Ford Galaxy 1,9 TDi 7prs
kr. 9.900
Ford Galaxy 2,0 TDCi 140 Collection
kr. 249.900
Ford Galaxy 2,3 Flight 145HK
kr. 16.000
Ford Galaxy 2,0 TDCi 163 Collection 7prs
kr. 249.800
Ford Galaxy 1,9 TDi 90 7prs
kr. 15.000
Ford Galaxy 2,3 Ghia
kr. 14.900
Ford Galaxy 2,0 TDCi 163 Ghia aut. 7prs
kr. 239.900
Ford Galaxy 2,3
kr. 10.500
Ford Galaxy 2,0 TDCi 140 Trend
kr. 145.000
Ford Galaxy 2,0 TDCi 140 Trend 5d
kr. 127.900
Ford Galaxy 1,9 TD Trend 90HK 6g
kr. 12.500