Saab 9-3 får et nyt markant design inspireret af den prisvindende Aero X konceptbil.

Fornyelsen af det udvendige design af Saab 9-3 omfatter en ny front med ’signature’ forlygter, lysbånd på kanten af forlygten, nye dørsider og dørgreb samt nye designdetaljer på bagenden af bilen.

Den mest markante fornyelse af designet er sket med fronten af bilen, hvor linjerne i både grill og motorhjelm er inspireret af Aero X konceptbilen. Motorhjelmen på den nye 9-3 har fået sit ’muslingeskal’ design tilbage, som kendes fra 9-5 og tidligere versioner af 9-3. Motorklappen rækker nu helt ud over forskærmene og er med til at give fronten det særlige Saab udtryk.

”Vi præsenterer markante fornyelser på tre nøgleområder: design, ydelse og køreegenskaber,” siger Jan Åke Jonsson, adm. direktør for Saab Automobile.

”Resultatet er et markant skridt fremad for både det visuelle udtryk og for køreglæden på en bil, der står for to godt tredjedele af vores salg på verdensplan.”

Den nye 9-3 serie omfatter Sport Sedan, SportCombi og cabriolet versioner. Alle versioner har valgmulighed mellem tre forskellige motortyper: benzin, diesel eller BioPower (E85). Saab 9-3 leveres i to udstyrsversioner i Danmark: Linear og Aero.

Den nye Saab 9-3 introduceres i Danmark i september.