Siden 2005 har en jury bestående af fagfolk indenfor bilbranchen uddelt to priser ved Louis Vuitton Classic Awards: Louis Vuittons Classic Concours Award og Louis Vuitton Classic Concept Award. Juryen belønner ved denne lejlighed biler og koncepter, som er lykkes med udfordringen om at kombinere innovation og knowhow.

Onyx er skabt af entusiaster, der har hentet inspiration i motorsporten. Den er en kontrastfuld blanding af rå materialer og farver, som skaber en smuk og stærk helhed. Dørene og forskærmene er håndlavet i det pureste kobber, der er pudset, så det får spejleffekt og med tiden vil få en naturlig patina. Resten af bilen er udformet i kulfiber med en matsort lakering.

Peugeots chefdesigner, Gilles Vidal, beskriver Onyx således:

”Konceptbilen Onyx er en superbil, som udforsker Peugeots fremtidige design. Vi har kombineret et udfordrende og radikalt design med ædle materialer og composit materialer: Eksempelvis kobber, kulfiber og genbrugsaviser, som er presset. Denne skulpturelle bil gemmer en V8 dieselhybrid med 600 hk under motorhjelmen.”

Den prestigefyldte Louis Vuitton Classic Award er ikke den eneste pris, som Onyx er blevet hædret med. Ved verdenspremieren på Paris Motor Show stemte mere end 48 % af Auto Plus læsere og RTL´s seere på Onyx, som udstillingens bedste konceptbil. Også magasinet Autoweek har kåret Onyx som bedste konceptbil.