Peugeots 5. designkonkurrence er netop afsluttet og vinderen blev den 25-årige colombianske bildesigner Carlos Arturo Torres Tovar. Vinderprojektet ”Peugeot RD” blev udvalgt blandt mere end 2.500 indsendte projekter, der alle var et bud på ”Peugeot i fremtidens globale storby”, som var temaet for dette års konkurrence.

Carlos Arturo Torres Tovar har skabt en opfindsom bil, der på alle måder lever op til nøgleværdierne i Peugeots konkurrence: Miljøbevidsthed, social harmoni, interaktiv mobilitet og økonomisk effektivitet. PEUGEOT RD er designet til at smutte omkring i byens trafikmylder og samtidig tilbyder den et upåklageligt vejgreb.
Den single-sædet konceptbil er udstyret med en elektrisk motor og med det store panoramaudsyn, mundtlig førerassistance og et informationsdisplay i hovedhøjde giver den frihed til sikker kørsel.

Andenpladsen gik til den 45-årige Emre Yazici fra Tyrkiet med projektet PEUGEOT EGO, mens Lou Ke på 22 år fra Kina opnåede tredjepladsen med sit projekt OXO.

Peugeots 5. designkonkurrence har vidnet om en massiv interesse for bæredygtigt bildesign over hele verden. Den har været en succes - ikke alene med 2.500 indsendte projekter fra 95 lande, men også med mere end 600.000 besøgende på Peugeots hjemmeside og debatter på diverse blogs og fora.

Den danske bildesigner Michael Witus Schierup nåede gennem nåleøjet med sit projekt Peugeot Verde og opnåede en imponerende placering blandt de udvalgte 29 finalister. Men også de danske internetbrugere har gjort sig bemærkede i Peugeots internationale designkonkurrence, idet Danmark topper som det land, der har afgivet flest stemmer set i forhold til indbyggerantal.