Endnu engang har Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG med succes deltaget i kåringen af "International Engine of the Year Awards." Med den nye 3,8-liters boxermotor fra Porsche 911 Carrera S modellerne har den tyske sportsvognsfabrikant stadfæstet sin position blandt konkurrenterne ved at vinde prisen for den bedste nye motor i 2009 "Best New Engine 2009 Award". I elleve år er prisen blevet uddelt af det britiske specialist medie "Engine Technology International" som et udtryk for enestående motorkvalitet og -karakteristik.

Den nye Porsche motor med direkte benzinindsprøjtning hæver niveauet for sportslighed, effektivitet og miljøhensyn til et endnu højere niveau end tidligere i 911 modellerne. Alle Porsche 911 Carrera S modeller kan også for første gang fås med Porsches nye dobbeltkoblings-gearkasse PDK. Og til trods for en forøgelse af motorens effekt med 8,5 procent, er det gennemsnitlige brændstofforbrug i modeller med PDK reduceret med mere end 13 procent og CO2-udledningen med næsten 15 procent.

Effekten i den nye 3,8-liters boxermotor, der benyttes i 911 Carrera S modellerne, er øget med 30 hk til nu 385 hk, hvilket har hævet tophastigheden forbi den magiske grænse på 300 km/t. Den ekstra forøgelse af kræfter og performance ses dog ikke i forbruget, som igen er reduceret væsentligt i Porsche 911 Carrera S-serien. Kombineret med PDK gearkasse er det gennemsnitlige brændstofforbrug på imponerende 9,8 km/l ifølge Euro5 standarden.