PSA Peugeot Citroën og BMW Group har underskrevet samarbejdsaftale om udvikling af hybridteknologi.

BMW Group og PSA Peugeot Citroën udvider det succesfulde samarbejde, der siden 2006 har resulteret i næsten 2 mio. producerede benzinmotorer, til at omfatte udviklingen af hybridkomponenter til forhjulstrukne biler.

Koncerndirektør for BMW AG, Norbert Reithofer og koncerndirektør PSA Peugeot Citroën, Philippe Varin, har underskrevet en samarbejdsaftale, der indbefatter fælles udvikling af hybridkomponenter til forhjulstrukne biler og fælles fremstilling af disse. Ved at koordinere indkøb af komponenter til de to bilproducenter udnyttes stordriftsfordele, hvilket i sidste ende kommer forbrugerne til gode. Det vil samtidig også betyde, at nøglekomponenter til elektrificering af biler vil blive standardiserede.

”Vi er glade for at udvide og uddybe vores samarbejde med BMW Group, da det har været meget vellykket og baseret på det gode forhold mellem vores to selskaber, siger Philippe Varin og fortsætter: ”Ved at samle begge parters ekspertise indenfor hybrid-teknologien, vil vi opnå en afgørende konkurrencemæssig fordel.”
Resultatet af dette samarbejde vil komplettere Peugeots HDi HYbrid4-teknologi, der markedsføres i foråret 2011.

”Dette samarbejde vil bidrage til, at elektrificeringen af biler kan gennemføres til en mere konkurrencedygtig pris”, fortæller Norbert Reithofer og understreger: ”Dette er et yderligere vigtigt skridt i retning af en bæredygtig mobilitet.”

PSA Peugeot Citroën og BMW Group underskrev i februar 2010 en aftale om udviklingen af næste generation af deres fælles 4-cylindrede benzinmotor, der opfylder de fremtidige Euro 6 normer.