Tværfunktionelt samarbejde skal bidrage til løsningen af hønen og ægget problematikken omkring ethanolanvendelse i biler udenfor selve Sverige

BEST står for BioEthanol for Sustainable Transportation og er et delvist EU-finansieret projekt, der gennem fire år skal sikre et samarbejde mellem tre bilfabrikker, 10 byer i flere dele af verden (så langt væk som Kina), fem ethanolproducenter og fire universiteter med Stockholm By som koordinator.

Formålet er at sætte gang i brugen af ethanol som bilbrændstof i Europa. Saab er en af bilfabrikkerne og bidrager til projektet med biler, teknisk rådgivning og uddannelse.

Målsætningen er, at projektet skal lægge grunden til et bredt gennembrud for ethanolbrug i biler og at forskningen skal føre frem til fælles EU-standarder og anbefalinger.

De 10 forsøgsområder

Sammen med Saab medvirker bilfabrikkerne Ford Europe og Omni/Scania, mens brændstofproducenterne kommer fra Sverige, Holland, Storbritannien, Irland og Brasilien.

Universiteterne er Umeå Universitet, Tsinghua University i Kina, Genova University i Italien og Imperial College i Storbritannien.

De 10 medvirkende byer eller organisationer er Stockholm, Rotterdam, Dublin, Madrid, Somerset, Baskien, La Spezia, Nanyang (i Kina), Sao Paulo (Brasilien) og BioFuel Region (Sverige).