Seat vil producere to nye bilmodeller i Passat størrelse på fabrikken i Martorell

Den spanske bilproducent SEAT S.A. offentliggjorde i går nyheden om at ville producere to nye bilmodeller, en sedan og en stationcar, på Martorell fabrikken i Spanien. Størrelsesmæssigt vil de nye SEAT modeller ligge i nærheden af Volkswagen Passat eller Audi A4.

Dette blev meddelt af SEATs bestyrelsesformand Erich Schmitt under et møde med adskillige medierepræsentanter på SEATs hovedkontor.

Beslutningen om at producere disse firmaorienterede bilmodeller i Martorell, med en forventet produktlancering i 2009, bidrager til en betydelig forbedring af kapacitetsudnyttelsen på den spanske fabrik.

Denne meddelelse er den første fra SEAT efter opløsningen af de hidtidige brand-grupperinger inden for Volkswagen Group. Den er et led i den forbedringsplan, som blev sat i gang i begyndelsen af 2007 og hvis vigtigste mål nu er indfriet.

"Arbejdet med de to nye SEAT modeller på fabrikken i Martorell er et historisk skridt for SEAT. På denne måde udvider vi vores nuværende modelprogram, hvilket ikke alene giver vores kunder muligheden for at vokse sammen med bilmærket, men også gør os i stand til at øge lønsomheden i vores forhandlernet takket være nye produkter fra SEAT," udtalte bestyrelsesformand Erich Schmidt under mødet med pressen.