1.8 TSI motoren, som er en turboladet benzinmotor med direkte indsprøjtning, forener fordelene fra direkte benzinindsprøjtning og turboladning. Med denne teknologi opnår man optimale præstationer og bedre dynamik samtidig med et reduceret brændstofforbrug.
Med sin ydelse på 160 hk og det store maksimale drejningsmoment på 250 Nm leverer denne motor et kraftfuldt grundlag for sportslig køreglæde, hvilket afspejles i motorens præstationer, som kan få Octavia fra 0-100 km/t på kun 8,1 sek. og op på en tophastighed på hele 233 km/t.
1.8 TSI motoren er således et kraftværk, der dækker de fleste behov for dynamisk kørsel.

Nye 6-hulsindsprøjtningsdyser samt et forhøjet indsprøjtningstryk på 150 bar, sikrer en homogen og effektiv forbrænding. Motoren har et brændstofforbrug på 13,5 km/l.

Octavia med 1.8 TSI motor fås både som hatchback og som Combi i udstyrsniveauerne Ambiente og Elegance.

Den nye 1.8 TSI motor afløser nu 2.0 FSI motoren for alle Octavia med manuelt gearskifte. Octavia med automatgear vil fortsat kun kunne fås med 2.0 FSI motor.

1.8 TSI motoren fås fra kr. 282.000 excl. lev. for en Octavia hatchback 1.8 TSI Ambiente. Škoda Octavia var den mest solgte bil i sin klasse for mellemklasse biler i 2006