Den nye Octavia har fået en storebror - den hedder Octavia Combi!

Combi er som bekendt Skodas ord for stationcar, og den nye Octavia Combi har virkelig noget at have det hele i bagagerumspladsen er fx i den grad overdådig hele 580 liter eller 1620, hvis du lægger bagsædet ned.

Ligesom Octavia hatchback, er Combi fra basisversionen udstyret med fuld sikkerhedspakke, som bl.a. indbefatter 6 airbags, antiudskridningssystemet ESP, bremseassistent, deaktivering af passagerairbag, selestrammere for og bag, aktive nakkestøtter på forsæderne og isofix-beslag til montering af 2 barnestole på bagsædet.

Komfortudstyret i de tre udstyrsniveauer, Classic, Ambiente og Elegance, er på det for Skoda velkendte høje niveau, ligesom der har været stor fokus på den praktiske indretning i kabinen. Bl.a. kan det asymmetriske splitbagsæde foldes ned i forholdet 1/3 – 2/3, og giver derved flexibel mulighed for transport at lange/store genstande.

Motorprogrammet er identisk med Octavia hatchback dvs. 1.6 MPI/102 hk, 1.6 FSI/115 hk og 2.0 FSI/150 hk benzin samt de to turbodieselmotorer 1.9 TDI PD/105 hk og 2.0 TDI PD/140 hk. Alle motorer fås i en automatgear-version, som for dieselmotorernes vedkommende betyder DSG (Direct Shift Gearbox), der er den nyeste udvikling indenfor automatgearkasser.

Octavia Combi benytter VW-koncernens meget roste undervogn med elektromekanisk servostyring, nydesignet foraksel og den nyudviklede multilink-bagaksel, som giver bilen fantastiske køreegenskaber.

Skoda Octavia Combi koster fra 241.000 kr. ekskl. levering og eventuelt laktillæg, hvilket er 15.000 kr. mere end for hatchback-versionen.