Subaru vil introducere en helt ny lille Subaru i Europa til efteråret 2007

Fuji Heavy Industries Ltd. ( FHI) global producent af transport og flyrelaterede produkter og producent af bilmærket Subaru, publicerede forleden sine planer om til efteråret 2007 at introducere en helt ny lille bil på det Europæiske marked. Den nye model vil blive produceret efter Subarus specifikationer af Daihatsu Motor Co. Ltd.

Som svar på den øgede efterspørgsel efter små biler i Europa, har FHI taget denne nye model frem. Den nye særdeles benzinøkonomiske Subaru model vil samtidig bidrage til de frivillige mål opsat af EU omkring reduktion i CO2 emissionerne. FHI har indgået OEM aftalen med Daihatsu for yderligere at styrke Subarus modelprogram, og det er et naturligt valg af samarbejdspartner, der styrker den forretningsalliance som allerede findes mellem FHI og Toyota Motor Corporation, der har aktiemajoriteten i Daihatsu.

Den nye lille Subaru er baseret på Daihatsu Sirion, der vil blive modificeret til at passe ind i Subarus øvrige modelprogram. Den vil være praktisk, driftsikker, utrolig rummelig og benzinøkonomisk, med et moderne og sporty design. Daihatsu vil producere den nye bil på sin hovedfabrik i Osaka i Japan, med en planlagt volumen på ca. 6.000 enheder om året.