Volkswagen Erhvervsbiler har medvind I det nye år
På verdensplan har Volkswagen Erhvervsbiler i januar måned udleveret 36.830 køretøjer. Det svarer til en procentuel stigning på 16,6 sammenlignet med januar 2007. Dermed fortsætter Volkswagen Erhvervsbiler den positive trend fra det forgående år.


Volkswagen Erhvervsbiler har der ud over udleveret 3.970 busser og lastbiler, der alle bliver produceret i Brasilien og Mexico. Sammenlignet med januar 2007 er dette en stigning på hele 24.9 procent.
Volkswagen forventer, at udviklingen på erhvervsområdet fortsætter sin positive kurs. Disse positive forventninger afspejler sig ligeledes i Volkswagens engagement i Scania AB og MAN AG. Volkswagen har således forøget sin aktieandel i Scania AB til 20,89 procent. Dermed råder Volkswagen over 37,98 procent af stemmerne i Scania AB´s aktionærkreds. Volkswagens 29,9 procent af aktierne i MAN AG forbliver uændrede.

Herhjemme er året også blevet skudt godt i gang for Volkswagen Erhvervsbiler. Sammenlignet med januar 2007 har Volkswagen Erhvervsbiler forøget sin markedsandel fra 14,75 % til 17,01%. På trods af de nye regler for gulpladesalget sporer man hos Volkswagen Erhvervsbiler optimisme. Man regner med at bl.a. udleveringen af Crafter i år vil være stigende. I 2007 var det p.g.a. produktionstider på fabrikken ikke muligt at tilfredsstille efterspørgslen på det danske marked. Dette problem skulle ikke opstå i år, har man fået tilsagn om fra fabrikken. Ligeledes regner man hos Volkswagen Erhvervsbiler med, at den netop lancerede Tiguan vil blive populær som vanmodel.