Volvo Car Corporation fordobler salget i Rusland

Rusland er for øjeblikket Volvo Cars Corporation's hurtigst voksende marked. I perioden fra januar til august 2007 steg salget i Rusland 109 procent til 11.865 biler sammenlignet med 5.673 biler i samme periode i 2006. De bedst sælgende Volvo-modeller i Rusland er XC90 og sedanmodellerne med Volvo S40 i spidsen. 

"Salgstallene i Rusland er særdeles opmuntrende," siger Fredrik Arp, direktør og koncernchef for Volvo Car Corporation. "Og vi har store forventninger til vores forretningsresultater for Rusland i de kommende år. Markedsanalyserne er positive, og jeg forventer, at vi i år når et samlet salg på mere end 20.000 biler," tilføjer Fredrik Arp.

Volvo er derfor lige nu i gang med at tilpasse organisationen i Rusland til den nye salgssituation og skabe en ny struktur, som kan leve op til de stigende kundekrav. Også forhandlernetværket er i vækst. "For øjeblikket har vi 24  Volvo-forhandlere i Rusland, og vi forventer at åbne yderligere 28 forhandlere i løbet af 2008 på dette enorme marked, som strækker sig over fem tidszoner," siger Fredrik Arp.

Det russiske bilmarked vokser i år med tæt på 80 procent, og Volvo har med en markedsandel på 20 procent indtaget en førende position i luksusklassen. En årsag til Volvo's popularitet på det russiske marked er den skandinaviske designarv kombineret med den svenske tradition for at skabe biler, der er skræddersyet til det barske, kolde klima i nord.

Volvo på trafiksikkerheds-seminar i Moskva
Den 25. september deltog Volvo Car Corporation og Volvo Truck Corporation i et trafiksikkerheds-seminar i Moskva. Initiativet kom fra de svenske og russiske myndigheder, og målet var at stimulere udvekslingen af erfaringer inden for det vigtige område, trafiksikkerhed er.

Sverige er et af de lande i verden, der har det laveste antal trafikuheld. De svenske myndigheder og den svenske bilindustri bliver derfor ofte bedt om at delagtiggøre andre i deres viden på dette område.

På det russiske trafiksikkerheds-seminar i Moskva deltog ud over Volvo Cars og Volvo Trucks også de svenske vejmyndigheder, Chalmers universitet og European Traffic Safety Council.