Volkswagen Golf er netop blevet valgt til Årets Bil i Verden 2009. En jury bestående af 59 internationale motorjournalister fra 25 lande fra hele verden har udpeget dette års "Årets Bil i Verden" og offentliggjorde deres valg i forbindelse med åbningen af New York Internationale Autoshow.
"Det er en stor ære for Volkswagen at få sin globalt set bedst sælgende model, Golf, udnævnt til Årets Bil i Verden 2009", sagde Stefan Jacoby, præsident for Volkswagen of America Inc." Dette er den bedst tænkelige måde at komme i gang på for den nye Golf her i Amerika. Vi er meget spændte på, hvordan denne sjette generation Golf vil blive modtaget, når den kommer ud til Volkswagen-forhandlerne senere i år. Vi tror simpelthen, at dette er den bedste Golf nogensinde".

Golf, den evige favorit i Volkswagen modelprogrammet, er der efterhånden solgt mere end 26 millioner eksemplarer af i 120 lande, og det gør Golf til en af de mest solgte biler nogensinde.  Den nye, sjette generation Golf debuterede på Paris Motor Show sidste efterår, og gør sin USA entre på dette års New York International Auto Show. Golf er konstrueret til at være mere lydsvag, mere sporty, mere brændstoføkonomisk og renere end før, men også - for den er jo en sand Volkswagen - at give masser af køreglæde.

Den nye Golf er et udtryk for Volkswagens produktstrategi, der skal gøre mærkets design i alle klasser skarpere og skabe større global konsekvens i valg af navne på modellerne. Det skal være medvirkende til at styrke salg og markedsandel for verdens tredje største bilproducent.