Volkswagen personbiler med ESP bliver billigere

Volkswagen sætter pr. 1. juli priserne ned på personbiler med antiudskridningssystemet ESP (elektronisk stabilitetsprogram). Det beror på, at ESP er blevet anerkendt som et så væsentligt bidrag til aktiv trafiksikkerhed, at afgiften sættes ned. Dermed åbner en ny lov mulighed for at sænke prisen på dette vigtige sikkerhedsudstyr, hvad enten det indgår som standardudstyr eller tilvælges som ekstraudstyr.

For Volkswagen personbiler, der har ESP som standardudstyr, nedsættes priserne med 6.300 kr. Det gælder begge varianter af Passat, Passat og Passat Variant, i alle udstyrsversioner og alle motorstørrelser. Ligeledes bliver Golf V6, Golf R32, New Beetle, New Beetle Cabriolet, Sharan med firehjulstrækket 4Motion og luksuslimousinen Phaeton 6.300 kr. billigere.

Priserne på de helt nye modeller fra Volkswagen, den rummelige familiebil (MPV) Touran, og den store terrængående (SUV) Touareg nedsættes med 6.400 kr. De ekstra 100 kroners prissænkning skyldes, at den nye lov desuden giver fradragsmulighed for biler, der er udstyret med alarm for ”ikke anlagt sikkerhedssele under kørslen”.

Øvrige personbiler fra Volkswagen, der bestilles med ESP som ekstraudstyr, vil også nyde godt af prisnedsættelsen på 6.300 kr. Dog gælder den fulde prisnedsættelse kun biler, der indregistreres som personbiler. Biler, som f.eks. indregistreres som camper eller taxi får en mindre prisnedsættelse, mens priserne på varebiler forbliver uændret.