Passat fra modelår 2005 til 2007 indkaldes til eftersyn

Volkswagen vil kontakte nogle ejere af Passat og bede dem køre på værksted til et eftersyn af deres bil. Eftersynet vil vare ca. en time.

I den løbende kvalitetskontrol har det vist sig, at der på nogle biler kan være risiko for, at der ved kørsel i meget kraftig regnvejr kan trænge fugt ind i viskermotoren. I alt 4200 biler vil blive omfattet af denne aktion.

På nogle biler med dieselmotor er der risiko for, at et beslag til brændstofkøleren kan knække, og dieselolie trænge ud. Godt 5200 biler indgår i denne aktion.

På nogle biler med 2,0 l 200 HK turbomotor kan der være risiko for brud på vakuum slangen til bremsekraftforstærkeren. I givet fald vil bremsekraft assistancen svækkes, og dermed øges bremselængde. Der er dog ingen risiko for, at bremseevnen forsvinder. Aktionen omfatter i alt 150 biler.

Ejerne af de berørte biler, i alt 6500, vil modtage brev via Centralregistret med opfordring til at kontakte deres værksted. Brevene vil blive sendt ud, så snart de nødvendige reservedele til aktionen leveres.