Ford

Ford går forrest...

|

De tonstunge, benzinslugende dagligstuer på hjul, som nærmest har været synonym med amerikansk bil-kultur, er for alvor ved at få baghjul af langt mindre og mere energieffektive biler. På North American International Auto Show, som åbner i bilbyen Detroit i dag, er der i den grad dømt down-sizing, fornuft og globalt ansvar. Og Ford er blandt dem der går forrest med introduktion af ikke mindre end 10 nye, energieffektive bilmodeller, heriblandt den helt nye Ford Focus, som både kan fås med den højeffektive EcoBoost benzinmotor eller i en 100% elektrisk version – som samtidig er Fords første personbil helt uden forbrændingsmotor.


Fords tilgang til udvikling af el-biler adskiller sig fra andre bilproducenter, der også fremstiller elektriske modeller, ved at Ford lancerer elektriske udgaver af deres eksisterende brændstofsdrevne bilmodeller istedet for udvikling af helt nye elektriske modeller. Det gør, at Ford kan udnytte den globale produktplatform bedre og i sidste ende lancere el-biler, der også er prismæssigt overkommelige, så flere kunder får gavn af fordelene.

På motorshowet i Detroit har Ford ligeledes verdenspremiere på to nye udgaver af den spritnye Ford C-MAX. Det drejer sig om C-MAX Energi og C-MAX Hybrid – som fremviser forskellige versioner af kombineret el- og forbrændingsmotor. C-MAX Energi er Fords første plug-in hybrid (PHEV) model og C-MAX Hybrid er som navnet antyder en kombination af en elektrisk og en konventionel brændstofmotor (HEV).


Ford viser også konceptbilen Ford Vertrek, som er et bud på fremtidens sporty familiebil. Den helt nye, sprælske Ford Focus ST, som introduceres i Europa til næste år er også blandt nyhederne i Detroit.

Fælles for alle Ford-nyhederne er, at de er skabt på samme globale platform. Det betyder, at Ford er i stand til at optimere alt fra design og konstruktion til produktion, hvilket i sidste ende ikke blot betyder bedre og mere energieffektive biler, men også mulighed for, at Ford kan forfølge sin ambition om at skabe nye hybrid- og el-biler til en verden med stadig mere presserende behov for energieffektiv transport.

Salget af mindre og energieffektive biler stiger overalt i verden, også i USA. Her har Ford traditionelt solgt flest varevogne og SUV’er. Men den trend er vendt og i dag udgør de mindre personbiler 57 procent af Fords samlede salg i USA. Amerikanerne har endog fået blik for de helt små energieffektive biler som for eksempel Ford Fiesta og Ford Focus. I dag tegner de mindre modeller sig for 20 procent af det samlede bilsalg i USA, ligesom halvdelen af unge amerikanere vælger en energieffektiv mindre bil som deres første.
”Det handler om at give forbrugerne flere valgmuligheder indenfor viften af små, energieffektive biler og samtidig have styrken til at kunne tilbyde det 100% elektriske alternativ”, siger Mark Fields, Ford president of The Americas.

Den nye Ford Focus, der lanceres i Danmark fra april måned byder på en helt vifte af nye, smarte teknologier og bliver introduceret som dynamisk fem-dørs hatchback og som stationcar. Dertil kommer Ford Focus Electric – en 100% elektrisk bil som lanceres i 2012.

 

Ford på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Fiesta 1,0 SCTi 100 ST-Line
NYHED
187.550 kr.
Ford Fiesta
1,0 SCTi 100 ST-Line
Viborg
-
2019
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Transit Connect 1,6 TDCi 95 Trend kort
NYHED
65.000 kr.
Ford Transit Connect
1,6 TDCi 95 Trend kort
Gadstrup
135.000
2014
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Ford Transit Custom 270S 2,2 TDCi 125 Trend Van
NYHED
89.900 kr.
Ford Transit Custom
2,2 TDCi 125 Trend Van
Fredericia
50.000
2014/2013
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev