Opel Vivaro og Renault Trafic kan nu smykke sig med titlen Årets Varebil i Danmark 2015 valgt af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD, red.). Kåringen fandt sted i forbindelse med åbningen af transportmessen i Herning under overværelse af trafikminister Magnus Heunicke. Den fransk-tyske varebil vandt foran en felt af 13 af de nyeste varebiler på markedet med Mercedes Vito og Iveco Daily som de nærmeste konkurrenter.

Forud for kåringen var alle de nyeste varebiler på det danske marked udsat for testkørsel på vejen omkring Herning med både fuldt læsset og tomme biler for at afprøve køreegenskaberne under alle forhold.

MKD fremhævede motorerne og pladsforholdene som særlige kvaliteter ved Renault Trafic og Opel Vivaro, der er udviklet i fællesskab af de to fabrikker. Bilerne bygges på Renault og Opel fabrikker i Spanien, Frankrig og England.

Sidste gang Opel og Renault sammen vandt titlen Årets varebil i Danmark var med Renault Master og Opel Movano, der som Trafic og Vivaro også er et resultat af det fransk-tyske samarbejde.