Tesla Model S 70D 389.999 kr.

Tesla

Tesla
Tesla modeller
Vis populære Vis alle
Model 3
Model S
Model X
Roadster
Vis alle
M
Model 3
Model S
Model X
R
Roadster

Tesla har ikke en lang hæderkronet historie som mange af de andre bilfabrikanter, men Tesla har til gengæld opnået noget, som de traditionelle producenter har haft svært ved. Tesla har nemlig opnået succes med salget af elbiler.

Tesla skiller sig ud ved at producere lækre sportselbiler med et lækkert strømlinet design. Tesla begyndte allerede udviklingen tilbage i 2003, men den første Tesla kom først på markedet i 2008, og det var Tesla Roadster. Den blev primært solgt i USA, men det var den, som var med til at skabe global opmærksomhed omkring Tesla.

Det var altså Roadsteren, der for alvor placerede Tesla på landkortet, men det var den efterfølgende Tesla model-S, som kom på markedet i 2012, der gjorde Tesla til en succes. Der ses også flere og flere af dem på vejene i Danmark, men det er nu ude i den store verden, at Tesla for alvor har markeret sig. Tesla Model S er især blevet populær på grund af sin meget voldsomme accelerationsevne, som i den nyeste og mest kraftfulde version bringer den fra 0-100 km/t på under tre sekunder.


Tesla er snart klar med tredje model kaldet Tesla X, som er en firehjulstrukket SUV

Tesla er opkaldt efter Nikola Tesla, som blandt andet opfandt vekselstrømsmotoren

Tesla har hovedsæde i Palo Alto i Californien


Tesla blev grundlagt i 2003, og siden er fabrikken bare vokset, og i dag er der mere end 12.000 ansatte. Ud over produktionen af sportslige elbiler så producerer Tesla også en såkaldt powerwall, der er et batteri til hjemmet, der oplades med elektricitet fra solpaneler, og så giver det strøm til hjemmet. Batteriet skal i fremtiden produceres på Teslas Gigafabrik i Nevada, når den efter planen står klar i 2017.


Andre Tesla modeller:

Tesla Model 3Tesla Model STesla Model XTesla Roadster


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev