Tesla Roadster

Tesla

Tesla Roadster var den første masseproduceret bil fra Tesla. Den blev første gang præsenteret tilbage i 2006, men den fik først officiel premiere i 2008. Det var hovedsageligt i USA, at Tesla i begyndelsen solgte eksemplar af Tesla Roadster, men i takt med at bilen blev en succes, blev salget også bredt ud over resten af verden, og der blev produceret en version af Tesla Roadster med rattet i højre side målrettet det britiske marked.

Tesla Roadster var den første serieproduceret bil, som brugte litihum-ion-batteri, og den havde længe verdensrekorden for den længste rækkevidde. I 2010 kom der en ny model af Tesla Roadster, kaldet Tesla Roadster 2,5. Det betød flere ændringer, hvor det rent visuelle mest iøjenfaldende var en ændret front og bagende. Denne version blev produceret frem til 2012, og i skrivende stund produceres der ikke nye udgaver af Tesla Roadster, men en ny skulle være på tegnebrættet. Der blev i perioden fra 2010-2012 solgt 575 udgaver af Tesla Roadster i hele Europa, så det er ikke en bil, man møder ofte på de danske veje.

Konkurrenter

Der findes ingen oplagte konkurrenter, som også er 100 procent elbiler, men biler som Audi TT, BMW Z4 og Jaguar F-Type er mulige konkurrenter.

Udstyr

Udstyrsniveauet var ganske fornuftigt i Tesla Roadster, som i den seneste version blandt andet var udstyret med specielle luksus komfortsæder. Ligesom man som ekstraudstyr blandt andet kunne købe en syv tommers touchskærm, der også kunne vise bakkameraet.


Andre Tesla modeller:

Tesla Model 3Tesla Model STesla Model X


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev