Kia

Kia
Kia modeller
Vis populære Vis alle
Ceed
Niro
Optima
Picanto
ProCeed
Rio
Sportage
Vis alle
C
Carens
Carnival
Ceed
Ceed GT
Cerato
Clarus
E
e-Niro
e-Soul
M
Magentis
N
Niro
O
Opirus
Optima
P
Picanto
Pride
Pro Ceed
ProCeed
R
Rio
Rondo
S
Sedona
Sephia
Sephia Leo
Shuma
Sorento
Soul
Sportage
Stinger
Stonic
V
Venga
X
XCeed

Info

Kia Motors Corporation er den ældste koreanske bilproducent, da der er blevet lavet biler siden 1944. Der skulle dog gå yderligere 52 år, før de danske bilkøbere første gang fik mulighed for at købe en Kia. Det var der dog ikke ret mange, som gjorde i begyndelsen, og Kia havde en yderst vanskelig begyndelse på det danske bilmarked.

Stille og roligt fik koreanerne dog fat på det danske bilmarked, og op igennem 00’erne voksede Kias popularitet markant. En helt afgørende grund til dette var, at Kia indførte syv års garanti på samtlige Kia modeller, som har første indregistrering efter 1. januar 2010. Det var noget, de danske bilkøbere kunne forholde sig til, og siden er Kias popularitet eksploderet, både på nyvogns- og brugtbilsmarkedet.

Det er især den lille Kia Picanto, som der blev solgt hele 4018 af i løbet af 2014, der de seneste år har været danskernes favorit Kia. Blandt andre populære Kia modeller er Kia Rio og Kia Ceed, og derfor er det også disse tre modeller, der er flest af på brugtbilsmarkedet.


Fakta

Siden 1998 har Kia været en del af Hyundai Kia Automotive Group, da Hyundai købte 51% af aktierne i Kia.

Navnet Kia betyder efter sigende ’At stige op fra Asien til verden’.

Kia lever højt på de syv års garanti, men ud over det så er reservedelene også i den billige ende i forhold til mange af konkurrenterne.


Historie

Kia opstod tilbage i 1944, hvor bilerne hovedsageligt bestod af Mazda-dele. Efter en svær begyndelse så er Kia i dag et verdensomspændende bilmærke, som sælges i mere end 160 forskellige lande. I dag er der da heller ingen Mazda dele i en Kia, da bilerne er baseret på deres egen platform, som er udviklet i Hyundai Kia Automotive Group, der producerer langt over 1.000.000 biler hvert år.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev