Kia Sportage

Kia

Info

Kia Sportage er Kias bud på en SUV’er, og det er over 20 år siden, at bilen første gang blev introduceret. Det skete i 1994, og Kia var dermed blandt de første bilmærker, som introducerede en mellemstor SUV.

Den første model fik otte års levetid, før Kia besluttede at give Sportage en pause. Pausen blev på to år, og i 2004 var Kia så klar med anden generation af Kia Sportage. Det er stadig denne generation, som sælges i dag, omend den har fået et par facelifts undervejs, men der er en helt ny generation på vej, som skulle være i Danmark i slutningen af 2015.

Kia Sportage er langt fra den mest solgte Kia model i Danmark, og heller ikke blandt de mest solgte SUV’ere, der blev således kun solgt 189 nye eksemplar i Danmark i 2014. Det betyder også et forholdsvist begrænset antal af biler på brugtbilsmarkedet, men til gengæld er det muligt at gøre et fornuftigt køb. Som resten af Kia familien så er nyere Kia Sportage fra 2010 og frem en del af Kias imponerende syv års garanti, som er med til at holde priserne oppe på brugtbilsmarkedet.

Konkurrenter

VW Tiguan, Toyota RAV4, Hyundai IX35 og Mazda CX-5 er blandt konkurrenterne.

Udstyr

I den nuværende version af Kia Sportage hedder udstyrsvarianterne Style, Style Plus og Premium. Niveauet af udstyr er ganske højt, og som standard får man blandt andet aircondition og læderrat. Går man op i Style Plus får man blandt andet fartpilot og 2-zoner fuldautomatisk klimaanlæg. I den helt store pakke kan man også nyde ting som parkeringssensor og varme i rattet.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev