48.131 biler

Læs mere om Suzuki her

Suzuki syner typisk ikke af så meget, da det er første største producent af små biler. Det betyder selvfølgelig også, at Suzuki koncernen rent kvantitativt i den grad fylder i landskabet, når det drejer sig om produktionen og salget af biler, da Suzuki er blandt de 10 største bilproducenter i verden. På det danske marked begyndte Suzukis succes for alvor, da koncernen tilbage i 1998 introducerede Suzuki Wagon-R, der bedst kan beskrives som en multibil, som danskerne var meget begejstrede for.

Den blev introduceret i 1998, og siden har Suzuki haft flere store salgssucceser på det danske marked. Først var det Suzuki Grand Vitara, som overtog pladsen som danskernes foretrukne Suzuki model, lige indtil minibil Suzuki Alto overtog og den blev så kørt ud på sidelinjen af Suzuki Swift, som danskernes købte i stor stil, og i 2006 blev der solgt næsten 4500 eksemplar.

Generelt hører Suzuki modellerne til i den billige ende af skalaen, og det sammenholdt med et stort udvalg på brugtbilsmarkedet gør, at priserne er langt nede. Så hvis man er på udkig efter en billig bil, så kan en Suzuki bestemt sagtens være en mulighed.Suzuki er nok stadig mest kendt for sin produktion af motorcykler, en produktion der begyndte i 1952. Suzukis historie begyndte dog allerede i 1909, hvor Michio Suzuki etablerede Suzuki Loom Works, som var baseret på en avanceret vævemaskine. Det gik rigtig godt, produktionen voksede, og der blev også så småt eksporteret vare til udlandet. Michio Suzuki besluttede dog, at virksomheden skulle beskæftige sig med noget andet, og det blev udviklingen af biler. Udviklingen blev dog stoppet, før der var en færdig bil, og det skyldtes Anden Verdenskrig. Efter krigen blev det så motorcykler, der blev det første køretøj fra Suzuki koncernen, men i 1955 kom den første bil. I mange år var det dog stadig produktionen af motorcykler, som var klart størst hos Suzuki, men bilproduktionen fylder mere og mere, og der er i dag produceret langt over 45 millioner biler.Suzuki Motor Corporation har hovedsæde i byen Hamamatsu, som ligger tæt på Tokyo.

Ud over produktionen af motorcykler og biler, så producerer Suzuki Motor Corporation også typehuse, bådmotorer og eldrevne kørestole.

Produktionen er på mere end tre millioner biler om året, og Suzuki sælges i mere end 190 lande over hele verden.Indlæser..